Άγγελος Συρίγος: Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο

Άγγελος Συρίγος: Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο

«Όταν εγώ θα φοβάμαι να κάνω ένα σχόλιο- μην γράφεις στον τοίχο, είπα- τότε υπάρχει πρόβλημα», είπε ο καθηγητής ένα εικοσιτετράωρο μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη

Άγγελος Συρίγος: Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο
Ένα πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι άβατο. Όταν γίνονται εγκληματικές πράξεις, η αστυνομία πρέπει να μπαίνει. Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, ένα εικοσιτετράωρο μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τρία άτομα μέσα στο χώρο του πανεπιστημίου ήταν κατηγορηματικός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του
ΑΝΤ1. «Το πανεπιστήμιο», είπε, «πρέπει εμείς να το προστατεύσουμε. Είναι χώρος διακίνησης ιδεών. Όταν εγώ θα φοβάμαι να κάνω ένα σχόλιο- μην γράφεις στον τοίχο, είπα- τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ο καθηγητής περιέγραψε την επίθεση σε βάρος του, αφορμή για την οποία, υπήρξε η παρατήρηση που έκανε στους τρεις νεαρούς: «Αμαρτία να γράφεις στον τοίχο, τον βάψαμε πριν από μερικές ημέρες», ήταν η αφορμή. Ο κ.Συρίγος επανέλαβε την καταγγελία του ότι η Αστυνομία έφθασε στο Πάντειο μετά από μία ώρα και ένα τέταρτο. «Δεν μπορεί να είναι άβατο το Πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί να περιμένουν οι αστυνομικοί να φθάσουν είκοσι για να παρέμβουν. 'Οταν γίνονται εγκληματικές πράξεις η αστυνομία πρέπει να μπαίνει», είπε.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία
Κλείσιμο
έχει συλλάβει έναν 25χρονο φοιτητή Ψυχολογίας τον οποίο αναγνώρισε ως εκ των δραστών της επίθεσης σε βάρος του ο κ.Συρίγος. Ο φοιτητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης