Nύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Nύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Σημαντικές παραστάσεις του αρχαίου θεάτρου που παρουσιάστηκαν εφέτος με τεράστια επιτυχία στην Επίδαυρο, όπως ο «Πλούτος», η «Λυσιστράτη», οι «Επτά επί Θήβας», αλλά και παραστάσεις που αποθεώθηκαν από το κοινό το χειμώνα θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών

Nύχτες πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης
Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 30 Αυγούστου έως τις 8 Οκτωβρίου, στο άλσος Νέας Σμύρνης, με πολύ γνωστές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο.
 
Σημαντικές παραστάσεις του αρχαίου θεάτρου που παρουσιάστηκαν εφέτος με τεράστια επιτυχία στην Επίδαυρο, όπως ο «Πλούτος», η «Λυσιστράτη», οι «Επτά επί Θήβας», αλλά και παραστάσεις που αποθεώθηκαν από το κοινό το χειμώνα, όπως η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» -από το Θέατρο του Νέου Κόσμου-  θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών.

Συναυλίες από μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως η Φωτεινή Δάρρα, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι, στην παραδοσιακή μουσική, αλλά και σε ενδιαφέροντα jazz σχήματα πλαισιώνουν το πλούσιο πρόγραμμα από το οποίο δεν θα λείψουν ενδιαφέρουσες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και χοροθέατρο.

«Ο πολιτισμός είναι για εμάς κοινωνική παροχή και όχι περιττή πολυτέλεια, γι’αυτό και φέτος δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ψυχαγωγηθεί σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μάλιστα με το πολύ χαμηλό αντίτιμο των 5 ευρώ, ενώ υπάρχουν και αρκετές δωρεάν παραστάσεις. Είναι μια συνειδητή επιλογή να δώσουμε χρήματα στον πολιτισμό, γιατί είναι το μοναδικό εφόδιο που έχουμε ενάντια στην κρίση» επισημαίνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν.
 
Ειδική ενότητα για παιδιά
Κλείσιμο
Φέτος στο πρόγραμμα των Ιωνικών Γιορτών έχει συμπεριληφθεί ειδική ενότητα αφιερωμένη στα παιδιά, με τρεις σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σε μια ενδιαφέρουσα διασκευή, το  «Πιάνω παπούτσι πάνω στο πιάνο» από το θέατρο Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου, βασισμένο στη Σταχτοπούτα του Sergei Prokofiev σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου και  «Ο κουρέας της Σεβίλλης», μια υπέροχη διασκευή της γνωστής όπερας του Rossini από την Κάρμεν Ρουγγέρη. 
 
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, τα τελευταία 16 χρόνια μετατρέποντας το Άλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας περισσότερους από 2.500 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα.
 
Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ θα κλείσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που φέτος θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου 2016.
 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα http://culturens.org/ionikesgiortesmenu/programmaionikes2016
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης