Βίντεο: Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν μετανάστες!

Βίντεο: Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν μετανάστες!

Εκπληκτοι οι λουόμενοι στη Λια είδαν περίπου 35 πρόσφυγες να αποβιβάζονται στην παραλία - Ανάλογες εικόνες από χθες σε Κάρπαθο, Λέσβο, Σάμο, Χίο

Βίντεο: Μέχρι και στη Μύκονο έφτασαν μετανάστες!
Σε πολυσύχναστη παραλία της Μυκόνου έφτασαν σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες συνοδευόμενοι από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 35 μετανάστες έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην στην Φραγκιά με ιστιοφόρο και στη συνέχεια πήγαν ως την παραλία Λια.

Οι αρχές του νησιού διενεργούν προανάκριση για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι διακινητές, ενώ και οι 35 κρατούνται στο λιμεναρχείο του νησιού.

Κλείσιμο
Πάντως, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι λουόμενοι στην γνωστή παραλία της Μυκόνου παρακολουθούσαν έκπληκτοι τους μετανάστες να περνούν δίπλα τους, κουβαλώντας σε βαλίτσες και σακούλες τα λιγοστά τους υπάρχοντα...





Μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν 261 μετανάστες στα νησιά
Όλα αυτά ενώ σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, συνολικά 261 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο ανατολικό Αιγαίο το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες, Πέμπτη, μέχρι και σήμερα το πρωί σε σχέση με τις μηδενικές ροές προηγούμενων εβδομάδων. 

Την ίδια ώρα η κατάσταση στους καταυλισμούς των νησιών είναι ασφυκτική, με τους μετανάστες υπεράριθμους και τους λιμενικούς στα όρια της υπομονής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τον Απρίλιο έφτασαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 3.650 άτομα, τον Μάιο 1.721, τον Ιούνιο 1.554, τον Ιούλιο 1.855 και τις πρώτες 17 ημέρες του Αυγούστου 1.577 άτομα. Βεβαίως, είναι μεγάλη η μείωση σε σχέση με τους 67.415 πρόσφυγες και μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2016, τους 57.066 τον Φεβρουάριο και τους 26.971 τον Μάρτιο, όταν στα τέλη του συγκεκριμένου μήνα άρχισε η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας.

Πάντως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το σκηνικό άλλαξε πάλι καθώς κάθε εβδομάδα όλο και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών από τα τουρκικά παράλια.

Χθες βάρκες με μετανάστες έφτασαν σε Λέσβο, Κάρπαθο, Σάμο, Χίο, ενώ συναγερμός σήμανε μέχρι και στην Κρήτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης