Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους

Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα - Ζημιές σε αρκετές κατοικίες, ενώ σε ένα σπίτι κάηκε η σκεπή - Επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 27 οχήματα, 16 πεζοπόρο και πέντε οχήματα ΟΤΑ - Φωτιά και στο Αλιβέρι

Πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας - Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους
Μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους, εντάσεως 8 Μποφόρ έδιναν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή της Καρύστου, στην Εύβοια, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το Σάββατο, ενώ είχε εκκενωθεί ο οικισμός Πόρτο Λάφια, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι, οι οποίοι ενίσχυαν το μέτωπο της φωτιάς και παράλληλα δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών. Τα αεροσκάφη τύπου καναντέρ που έδιναν τιτάνια μάχη με τους δυνατούς ανέμους, οι οποίοι δεν επέτρεπαν τις ρίψεις από χαμηλό ύψος, αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε.

Κλείσιμο
Στη σημείο επιχειρούσαν 27 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 65 πυροσβέστες, 16 πεζοπόρο τμήμα, τρία αεροσκάφη και πέντε οχήματα ΟΤΑ και στόχος τους είναι να περιορίσουν το μέτωπο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην κινδυνεύσουν άλλοι οικισμοί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν άλλοι οικισμοί. Ωστόσο, το μετεωρολογικό δελτίο κάνει λόγο για ενίσχυση των ανέμων στη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που κάθε άλλο παρά θα βοηθήσει στην κατάσβεση της μεγάλης αυτής πυρκαγιάς.

Όσον αφορά το Πόρτο Λάφια, η περιοχή εκκενώθηκε με εισήγηση της Πυροσβεστικής προς τις τοπικές αρχές, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με αναφορές, έχουν υποστεί ζημιές σε αυλές και χώρους υποστήριξης αρκετές εξοχικές κατοικίες, ενώ ένα σπίτι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά και στη σκεπή του.

Νέα πυρκαγιά στο Αλιβέρι

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Εύβοια, αυτή τη φορά στο νότιο τμήμα της και συγκεκριμένα κοντά στο Αλιβέρι, στην περιοχή Αργυρό.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 22 πυροσβέστες. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη φωτιά στην Κάρυστο...















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης