Η Ιταλία στέλνει πίσω στην Ελλάδα ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες παρά το ότι είναι παράνομο!

Η Ιταλία στέλνει πίσω στην Ελλάδα ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες παρά το ότι είναι παράνομο!

«Του έδειξα το διαβατήριό μου και ότι είμαι κάτω των 18 ετών, αλλά η ιταλική αστυνομία μου είπε «πάμε πίσω, πάμε πίσω» είναι η σοκαριστική μαρτυρία ενός 17χρονου Κούρδου από το Ιράκ

Η Ιταλία στέλνει πίσω στην Ελλάδα ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες παρά το ότι είναι παράνομο!
Ο Άκραμ, ένα 17χρονος Κούρδος από το Ιράκ, κρύφτηκε κάτω από ένα φορτηγό στο πλοίο από την Ελλάδα και ειδικότερα από την Πάτρα προς την Ιταλία για 18 ώρες χωρίς τροφή ή νερό. Όταν έφτασε στην Ιταλία, η αστυνομία τον κλείδωσε σε ένα μικρό δωμάτιο στο πλοίο και τον έστειλε πίσω και πάλι στην Ελλάδα.

Τα ασυνόδευτα παιδιά - μετανάστες στοιβάζονται σε φορτηγά, ελπίζοντας να φθάσουν στην Ιταλία, σε φορτηγά που είναι έτοιμα να φορτωθούν στα πλοία της γραμμής στο λιμάνι της Πάτρας. Παιδιά που προσπαθούν να κρυφτούν, στοιβάζονται μεταξύ των αξόνων, στο εσωτερικό των δεξαμενών καυσίμων, ή μέσα σε ψυγεία κοντέινερ.

«Του έδειξα το διαβατήριό μου και ότι είμαι κάτω των 18 ετών, αλλά η ιταλική αστυνομία μου είπε «πάμε πίσω, πάμε πίσω».

Κλείσιμο
Τον Οκτώβριο του 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η επιστροφές μεταναστών από την Ιταλία στην Ελλάδα παραβιάζουν τα δικαιώματα των μεταναστών στην ελευθερία, από την απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση, την προστασία από συλλογικές απελάσεις, και το δικαίωμα να προσφεύγουν κατά της επιστροφής τους.

Παρά την απόφαση αυτή, καθώς και το γεγονός ότι το ιταλικό και το διεθνές δίκαιο απαγορεύει την απομάκρυνση των ασυνόδευτων παιδιών, η Ιταλία εξακολουθεί να στέλνει τα ασυνόδευτα παιδιά πίσω στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης