«Στόλισαν» τα χασισόδεντρα με... αρχαίους αμφορείς

«Στόλισαν» τα χασισόδεντρα με... αρχαίους αμφορείς

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 39 και 44 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος του νησιού οι οποίοι έκαναν έρευνες στις κατοικίες τους

«Στόλισαν» τα χασισόδεντρα με... αρχαίους αμφορείς
Τους αρχαίους αμφορείς που «ψάρευαν» από τη θάλασσα χρησιμοποιούσαν ως... ντεκόρ για τις μίνι χασισοφυτείες που καλλιεργούσαν στα σπίτια τους δυο κάτοικοι της Καλύμνου! Το αποτέλσμα ήταν, εκτός από την κατηγορία της καλλιέργειας ναρκωτικών, να αντιμετωπίζουν και αυτή της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 39 και 44 χρόνων συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος του νησιού οι οποίοι έκαναν έρευνες στις κατοικίες τους και βρήκαν συνολικά πέντε δενδρύλλια κάνναβης και δυο ενάλιους αμφορείς, οι οποίοι κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευσή τους, αν και πιθανολογείται ότι οι δράστες τους βρήκαν σε κάποιο ναυάγιο.

*** Στην ταράτσα του σπιτιού του στην περιοχή «Θερμά» της Σαμοθράκης καλλιεργούσε εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 ως 0,75 εκατοστών ένας 46χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας έχοντας πάνω του μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης