Κέρδισαν 500.000 ευρώ από κλεμμένα αυτοκίνητα, αγροτικά, σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές

Κέρδισαν 500.000 ευρώ από κλεμμένα αυτοκίνητα, αγροτικά, σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές

Η εξαμελής σπείρα δρούσε εδώ και δύο χρόνια στην Αττική - Έχει συλληφθεί ένα μέλος της

Κέρδισαν 500.000 ευρώ από κλεμμένα αυτοκίνητα, αγροτικά, σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές
Πολυτελή αυτοκίνητα, αγροτικά οχήματα, σκάφη και εξωλέμβιες μηχανές. Αυτό ήταν το «μενού» της εξαμελούς σπείρας που εξάρθρωσε η αστυνομία συλλαμβάνοντας ένα από τα μέλη της.

Η δράση της σπείρας είχε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και πεδίο δράσης τους ήταν η Αττική.

Αφου εντόπιζαν τους υποψήφιους στόχους τους, στη συνέχεια με τη χρήση ειδικού μηχανισμού εξουδετέρωναν τα immobilizer και στη συνέχεια τα μετέφεραν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μια στάνη και μια μάντρα.

Άλλα από τα κλοπιμαία τους τα έκαναν κομμάτια και τα πωλούσαν ως ανταλλακτικά και άλλα τα πωλούσαν ως αυτούσια οχήματα αφού πρώτα παραποιούσαν τις «ταυτότητές» τους.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ενα μέλος της σπείρας, έναν 39χρονο, στη στάνη που χρησιμοποιούσαν ως «πάρκινγκ» των κλοπιμαίων.
Κλείσιμο

Οι αστυνομικοί από τους δύο χώρους κατάσχεσαν, μεταξύ άλλων, δύο σκάφη με τις εξωλέμβιες μηχανές τους και τα τρέιλερ μεταφοράς τους, πέντε πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, αγροτικό φορτηγό αυτοκίνητο, δύο μοτοσικλέτες, καθώς και τμήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και φορτηγών. 

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών από τα αποσυναρμολογημένα οχήματα που εντοπίστηκαν η σπείρα είχε κλεψει τουλάχιστον 30 ενώ το οικονομικό όφελος από την παράνομη δράση της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. 

Η αστυνομία πλέον αναζητά του τρεις Έλληνες και τους δύο αλλοδαπούς, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας σε βάρος των οποίων έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης