Έρχεται νέος νόμος για τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων

Έρχεται νέος νόμος για τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων

Σχέδιο νόμου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το σύστημα ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων προωθούν στη Βουλή τα υπουργεία  Οικονομίας και Δικαιοσύνης

Έρχεται νέος νόμος για τον έλεγχο των δημοσίων συμβάσεων
Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Δικαιοσύνης  προωθούν στη Βουλή  σχέδιο νόμου με το οποίο μεταρρυθμίζεται το σύστημα ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων στη χώρα μας.
Οι υπουργοί Οικονομίας Γεώργιος  Σταθάκη
ς και Δικαιοσύνης  Νικόλαος Παρασκευόπουλος
σε σχετική ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν  ότι το  επίμαχο  σχέδιο νόμου έχει συνταχθεί «με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας και ανταποκρίνεται όντως σε ανάγκες εξορθολογισμού που έχουν διαπιστωθεί».
Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, με το σχέδιο νόμου, « εξυπηρετείται η ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών, ιδίως με την αποφυγή επικάλυψης αρμοδιοτήτων, καθώς και η προσπάθεια αποφυγής μιας ταύτισης των φορέων ή αρχών που αποφασίζουν με εκείνους τους οποίους ελέγχουν».
Το σχέδιο νόμου το οποίο προχωρεί σε σημαντικές αλλαγές στην έννομη προστασία των δημοσίων συμβάσεων, υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προειμένου να εκφραστεί εκ των προτέρων η γνώμη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για την εναρμόνιση του σχεδίου με την έννομη και ιδίως συνταγματική μας τάξη.
Κλείσιμο
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ήδη διατύπωσε τη γνώμη του, εκφράζοντας παρατηρήσεις που αφορούν «τη σκοπιμότητα και την εναρμόνιση με το Σύνταγμα ορισμένων επί μέρους ρυθμίσεων», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου και προστίθεται:  «Δεδομένου ότι οι παρατηρήσεις αυτές δεν αναιρούν τη φιλοσοφία της μεταρρύθμισης, αλλά, αντίθετα, τείνουν να τη διασφαλίσουν, αξιολογήθηκαν από τις ομάδες εργασίας των αρμόδιων υπουργείων και έχουν γίνει σχετικές αναπροσαρμογές».
Το επίμαχο σχέδιο νόμου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή,  θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή όπου εκεί θα υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με αρμόδιους φορείς και επιστημονικούς Συλλόγους.
    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης