Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας ερευνά την έλλειψη χειρουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας ερευνά την έλλειψη χειρουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ

Οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ κατήγγειλαν ότι όσοι ασθενείς μπορούν να αγοράσουν μόνοι τους τα αναγκαία υλικά χειρουργούνται άμεσα- Παρενέβη η Εισαγγελία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας ερευνά την έλλειψη χειρουργικών υλικών στο ΑΧΕΠΑ
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε καταγγελία
του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σχετικά με ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την καταγγελία, την  οποία κοινοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά». Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το κόστος γι' αυτά τα υλικά φθάνει ακόμη και τα 500 ευρώ: «Τα αγοράζουν, προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα». Αντίθετα, όπως καταγγέλλεται, «ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος».
Κλείσιμο

Με βάση τα δημοσιεύματα που φιλοξένησαν την καταγγελία των εργαζομένων,  η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Στην παραγγελία που έδωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης