Κυριακή για παραλία! - Στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος

Κυριακή για παραλία! - Στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος

Από νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης θα χαρακτηριστεί το καιρικό σκηνικό - Αναλυτικά η πρόγνωση

Κυριακή για παραλία! - Στους 29 βαθμούς ο υδράργυρος
Ζεστό και υγρό καιρό σε ολόκληρη τη χώρας με τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 29 Μαΐου 2016. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά των περιοχών που συνορεύουν με τη Βουλγαρία. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 31 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 28 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα διατηρηθεί το βορειοδυτικό ρεύμα με τις εντάσεις του να φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Κλείσιμο

Πρόγνωση καιρού για την Δευτέρα 


Τη Δευτέρα ο καιρός θα χαρακτηριστεί από αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φθάνοντας κατά τόπους στην κεντρική και νότια χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης