Υπερβολική ταχύτητα η αιτία του τροχαίου στην Κινέττα;

Υπερβολική ταχύτητα η αιτία του τροχαίου στην Κινέττα;

Αυτό δείχνει η τρελή πορεία της νταλίκας που έσπασε το διαχωριστικό - Οι αστυνομικοί περιμένουν απαντήσεις από τον 62χρονο οδηγό της

Υπερβολική ταχύτητα η αιτία του τροχαίου στην Κινέττα;
Τους λόγους για τους οποίους το βαρύ όχημα δίπλωσε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα σκορπώντας το θάνατο προσπαθούν να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για να ρίξουν φως στο τραγικό τροχαίο με τους δύο νεκρούς ηλικίας 74 και 67 ετών στην Αθηνών - Κορίνθου. 

Το γεγονός ότι η νταλίκα έσπασε το διαχωριστικό, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο ασημί Audi, δείχνει ότι κινούνταν με ταχύτητα. 

Κάτι, το οποίο θα διαπιστωθεί από τον έλεγχο του ταχογράφου που υποχρεούται να φέρει το βαρύ επαγγελματικό όχημα. Παράλληλα, οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν κατάθεση από τον 62χρονο οδηγό προκειμένου να συνθέσουν το παζλ της υπόθεσης, ωστόσο όπως λένε θα χρειαστεί να περάσουν μερικές ημέρες καθώς ο άνδρας νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι οδηγοί των άλλων δύο φορτηγών που ακολουθούσαν το βαρύ όχημα που εξετράπη και παρέσυρε στο θάνατο τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη ούτε και άλλοι διερχόμενοι οδηγοί.

Χαρακτηριστικό της σφοδρότατης σύγκρουσης της νταλίκας με το αυτοκίνητο είναι το γεγονός από τις 7 το απόγευμα που σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κινέττας παρέμεναν κλειστά και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με εκτροπή από την παλιά εθνική οδό. 

Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από την επίσημη ενημέρωση της τροχαίας το δυστύχημα προκλήθηκε γιατί η νταλίκα προσέκρουσε στο στηθαίο και στη συνέχεια το ρυμουλκό της μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Δ.Χ.Φ. αυτ-το (νταλίκα) που οδηγούσε 62χρονος με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο, με αποτέλεσμα το ρυμουλκό αυτού να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτ-το που οδηγούσε 74χρονος. Ακολούθως, Δ.Χ.Φ. αυτ-το με οδηγό 32χρονο, κινούμενο προς Κόρινθο, προσέκρουσε στο πίσω ρυμουλκούμενο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο ρεύμα προς Αθήνα και στη συνέχειαπροσέκρουσε σε αυτό έτερο Δ.Χ.Φ. αυτ-το. Αποτέλεσμα ήταν οθανάσιμος τραυματισμός του παραπάνω 74χρονου και της 67χρονης συνεπιβάτιδάς του.

Το χρονικό


Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 7  το απόγευμα της Τετάρτης. Στο 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου κινούνταν μια νταλίκα και ακολουθούσαν άλλες δύο φορτωμένες με εμφιαλωμένα κρασιά που κατευθύνονταν προς την Κόρινθο. Ξαφνικά και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες η προπορευόμενη νταλίκα διπλώνει, συγκρούεται με τις δύο που ακολουθούν, περνάει το διαχωριστικό στηθαίο και στο αντίθετο ρεύμα πέφτει επάνω στο ασημι Audi. Το αυτοκίνητο φέρνει δύο,τρεις στροφές στον αέρα και σκάει στο έδαφος με αποτέλεσμα το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε στο αυτοκίνητο να βρει τραγικό θάνατο.

Δείτε βίντεο: Τροχαίο Κινέτα : Υπερβολική ταχύτητα το αίτιο του δυστυχήματος; 






























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης