Πάνω από 5.000 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», λένε

Πάνω από 5.000 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», λένε

Η μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ από ενστόλους  - Παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή- «Περικοπές στην Αστυνομία, ανασφάλεια στην κοινωνία» το σύνθημά τους

Πάνω από 5.000 ένστολοι στο κέντρο της Αθήνας: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», λένε
Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής περισσότεροι από 5.000 ένστολοι.

 Η ένστολη πανελλαδική κινητοποίηση των
Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε από την πλατεία Κολοκοτρώνη μπροστά από την Παλαιά Βουλή και  λίγο μετά τις 18.00 οι διαδηλωτές έφτασαν στη Βουλή
, όπου και παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΕΕ.

Κλείσιμο
Τα αιτήματά τους αφορούν τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στην ικανοποίηση διεκδικήσεών τους για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.



Στα πλακάτ που κρατούσαν, μεταξύ άλλων, αναγράφονταν τα εξής: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν», «Περικοπές στην Αστυνομία, ανασφάλεια στην κοινωνία», «Όχι στα μέτρα θανάτου και στις περικοπές. Πού είναι όσα τάζατε προεκλογικά;», «Ως πότε θα μας απαξιώνετε;». 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, την Παρασκευή εννέα συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να φτάσουν έξω από το Μαξίμου και να διαμαρτυρηθούν, πιάνοντας στον ύπνο τους συναδέλφους τους. Οι ένστολοι είχαν κρύψει μικρά πανό-πλακάτ κάτω από τις στολές τους, τα οποία εμφάνισαν μόλις έφτασαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η «έφοδός» τους διήρκησε περίπου 20 λεπτά, αφού η ασφάλεια του Μαξίμου εν τελεί τους απομάκρυνε. 

Στα πλακάτ που ύψωσαν, μεταξύ άλλων, κανείς διάβαζε: «Οι νεκροί μας δεν θα δικαιούνται σύνταξη;», «Αλέξη γιατί σκοτώνεις το λαό σου;», «Η μάνα μου είναι καθαρίστρια», «Ο πατέρας μου είναι αγρότης».

Φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία





















Δηλώσεις ενστόλων κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης