Νέο κρούσμα: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο Δρομοκαϊτειο

Νέο κρούσμα: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο Δρομοκαϊτειο

Ο άνδρας αρνιόταν να λάβει τη φαρμακευτική αγωγή του και επιτέθηκε σε τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το οξύ περιστατικό - Όλοι τους διακομίστηκαν σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο

Νέο κρούσμα: Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτές στο Δρομοκαϊτειο
Συνεχίζονται με… αμείωτη ένταση οι επιθέσεις ασθενών σε νοσηλευτικό προσωπικό στα μεγάλα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Έπειτα από τα βαριά περιστατικά που καταγράφηκαν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ) τον Σεπτέμβριο – με απώλειες και σε ανθρώπινες ζωές- ένα άλλο κρούσμα σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στο όμορο διασυνδεόμενο ψυχιατρείο, το Δρομοκαϊτειο.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «στην εφημερία της 19/10/2015 το νοσηλευτικό προσωπικό δέχθηκε επίθεση από νεοεισερχόμενο ασθενή με έντονη ψυχοκινητική ανησυχία». Η εισαγωγή του ασθενή ήταν ακούσια. Ο άνδρας αρνιόταν να παραμείνει και –φυσικά- να λάβει και τη φαρμακευτική αγωγή, γι αυτό και ζητήθηκε η συνδρομή του προσωπικού. Το αποτέλεσμα ήταν οι τρεις νοσηλευτές που προσπαθούσαν να διαχειριστούν το οξύ περιστατικό να υποστούν σωματικές βλάβες.
Όλοι τους διακομίστηκαν σε εφημερεύων Γενικό Νοσοκομείο.

«Το παραπάνω συμβάν είναι αποτέλεσμα της σοβαρής έλλειψης νοσηλευτικού-ιατρικού και λοιπού προσωπικού καθώς και της συνεχόμενα αυξανόμενης προσέλευσης νεοεισερχόμενων ασθενών» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Το ΨΝΑ «Δρομοκαϊτειο» διαθέτει 155 κλίνες για νεοεισερχόμενους ασθενείς, στις οποίες όμως  νοσηλεύονται χρόνιοι και νεοχρόνιοι ασθενείς, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών για την κάλυψη εφημερίας. Έτσι, οι ασθενείς από τα Επείγοντα εισάγονται στα ειδικά τμήματα «Γηροψυχιατρικό» και στο τμήμα μέσης νοσηλείας «Σύγγρειο», τα οποία δεν περιλαμβάνονται στη γενική εφημερία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση έχουν σαν αποτέλεσμα εκτός από τα δραματικά περιστατικά άσκησης βίας σε νοσηλευτές, κι την ουσιαστική υποβάθμιση της παρεχόμενης ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης