Ακόμη δύο αντιαρματικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε γιάφκα στο Μαραθώνα

Ακόμη δύο αντιαρματικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε γιάφκα στο Μαραθώνα

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα RPG, τα καλάσνικοφ και τα ούζι που μπορούσαν να εξοπλίσουν ολόκληρη ένοπλη ομάδα ανήκαν στον ΕΛΑ ή την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών

Ακόμη δύο αντιαρματικά βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε γιάφκα στο Μαραθώνα
Σάκους με βαρύ οπλισμό ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική στο κρησφύγετο στον Μαραθώνα, όπου από το πρωί της Τετάρτης διεξάγονται εξονυχιστικές έρευνες από αστυνομικούς. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έφτασαν στο χώρο αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν μετά τη σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου και των συνεργών του, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το συγκεκριμένο σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα ένας από τους συνεργούς του, ο Σπύρος Δραβίλας. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία γνώριζε εδώ και καιρό για το συγκεκριμένο σπίτι, το οποίο παρακολουθούνταν από άντρες της ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο μετά τη σύλληψη του Πετρακάκου αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σημερινή επιχείρηση.

Στο χώρο, όπου εκτός από το σπίτι βρίσκεται και μια αποθήκη, η Αντιτρομοκρατική ανακάλυψε τρεις σάκους με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά, αλλά και έξι αυτοκίνητα, ένα φορτηγάκι και μοτοσικλέτες, στοιχεία που οι αστυνομικοί εκτιμούν πως θα οδηγήσουν σε νέες αποκαλύψεις για τη δράση της τρομοκρατικής ομάδας. Μάλιστα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει εντολή να μην ανοίξουν τους σάκους, προκειμένου αυτό να γίνει από πυροτεχνουργούς του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εντόπισε μέσα στους σάκους ακόμη δύο RPG καθώς και τέσσερα καλάσνικοφ.


 
Εκτός από τον Σπύρο Δραβίλα, που αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάιο, κατά την επιχείρηση σύλληψής του στη Νέα Αγχίαλο, στο συγκεκριμένο χώρο πήγαινε και ο Τσιρώνης με τον Χριστοδούλου, από την ομάδα των ληστών του Διστόμου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega.
Κλείσιμο

Τις προηγούμενες ημέρες, οι έρευνες οδήγησαν στην ανακάλυψη πολεμικού οπλισμού και συγκεκριμένα οπλοπολυβόλων τύπου καλάσνικοφ σε αγροικία - κρησφύγετο στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου, τα οποία συνδέονται με τη δράση του συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, Γιώργου Πετρακάκου.  



Εν τω μεταξύ, η ανακάλυψη, συνολικά, δέκα καλάσνικοφ, δύο ούζι και τριών αντιαρματικών RPG, μεταξύ άλλου οπλισμού, που χρησιμοποιούν ομάδες ικανές ακόμα και για την υλοποίηση του πιο επικίνδυνου σχεδίου εξόντωσης, «τρομάζουν» την αστυνομία, σε συνδυασμό και με την μάσκα προσώπου, αλλά και τα ομοιώματα χεριών που βρέθηκαν στο κρησφύγετο του Γιώργου Πετρακάκου στην Αγία Τριάδα στο Μώλο Φθιώτιδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη σύλληψη Πετρακάκου, τα ευρήματα που βρέθηκαν στις «γιάφκες» στο Μώλο Φθιώτιδας αλλά και στο Μαραθώνα, καθιστούν τη συγκεκριμένη επιχείρηση μία εξ εκείνων που ίσως ανακαλύφθηκε ένα από τα μεγαλύτερα οπλοστάσια.

Αν και τα όπλα αποδείχθηκαν «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια, η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι ο Πετρακάκος και η ομάδα του έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις με ρουκετοβόλο στα γραφεία της ΝΔ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.



Από τις μέχρι τώρα έρευνες τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στον κήπο της αγροικίας στον Μώλο έχουν βρεθεί: 6 Καλάσνικοφ, 2 Ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, 1 RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, μια μάσκα και ομοιώματα χεριών. Στον κήπο βρέθηκαν ακόμα θαμμένα, 25 κάρτες μνήμης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπίσει και έναν φάρο περιπολικού.





























































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης