Καφετζόπουλος: Δεν είναι λογικό να ζητάς δανεικά και αγύριστα, είναι τραμπουκισμός

Καφετζόπουλος: Δεν είναι λογικό να ζητάς δανεικά και αγύριστα, είναι τραμπουκισμός

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του «ΝΑΙ» στο Καλλιμάρμαρο, ο ηθοποιός συγκίνησε με την ομιλία του

Καφετζόπουλος: Δεν είναι λογικό να ζητάς δανεικά και αγύριστα, είναι τραμπουκισμός
«Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, από το βήμα στης μεγαλειώδους συγκέντρωσης υπέρ του ΝΑΙ στο Καλλιμάρμαρο, το απόγευμα της Παρασκευής. 

«Δεν είναι λογικό να ζητάς δανεικά και αγύριστα, αυτό είναι τραμπουκισμός» είπε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, καταχειροκροτούμενος από το πλήθος που κρατούσε σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πολίτες διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία», ενώ σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αυτοδιοίκησης, της επιστήμης αλλά και της τέχνης έστειλαν μηνύματα ενότητας και ελπίδας για το μέλλον της χώρας.


Κλείσιμο

Ένα δυνατό «ναι» στην Ευρώπη είπε από το Καλλιμάρμαρο και ο κοσμοπολίτης Νίκος Αλιάγας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πουν «όχι» στην Ευρώπη διότι, όπως είπε, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας σβήσει από τον χάρτη.



Σε μια συγκινητική ομιλία ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».


 
Τον λόγο πήρε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ο Ολυμπιονίκης και τέως βουλευτής, Πύρρος Δήμας ο οποίος είπε «ναι» στην Ευρώπη και «όχι» στην απομόνωση.


Ο Πύρρος Δήμας τραγουδάει με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους τον Εθνικό Ύμνο

«"Ναι" στην Ευρώπη, "όχι" στην απομόνωση, "ναι" στο ευρώ για την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να διαλέξω μεταξύ Ελλάδος και Ευρώπης; Θέλω και τα δυο. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και χρειάστηκε χρόνο και θυσίες να φτάσει εκεί. Ναι, η επόμενη ήμερα δεν θα είναι εύκολη όμως δεν θα είναι τραγική. Ας μείνουμε στην Ευρώπη, όχι στην απομόνωση. Ψηφίζουμε την Κυριακή "ναι" στην Ευρώπη».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης