Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στα Κατεχόμενα

Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στα Κατεχόμενα

Η παράσταση θα γίνει στα ελληνικά με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

Ο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη στα Κατεχόμενα
Την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» θα παρουσιάσει στα ελληνικά ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στη κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η παράσταση θα δοθεί στις 28 Ιουλίου αι θα τη παρακολουθήσουν ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Η εισήγηση για τη πραγματοποίηση της παράστασης έγινε αποδεκτή χθες  κατά τη πρώτη συνάντηση όλων των μελών της Επιτροπής για τον Πολιτισμό που διόρισαν οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί τον περασμένο Μάιο.

Παρόντες στην πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής, ήταν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπατεχναϊμ και οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, οι οποίοι επεσήμαναν τη σημασία που οι δύο ηγέτες δίδουν στην Επιτροπή γιατί πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να έρθουν κοντά όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από τις δύο κοινότητες και να γνωρίσουμε την κουλτούρα ο ένας του άλλου, όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η συμπρόεδρος της Επιτροπής, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Υπήρξε πρόταση και για διοργάνωση συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας στις 28 Ιουλίου, στην παρουσία και των δύο ηγετών, αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς οι μουσικοί θα βρίσκονται σε διακοπές από τις 9 του μηνός. Θα  γίνει όμως σε μεταγενέστερο στάδιο. Η παράσταση του έργου του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» θα γίνει στα ελληνικά με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους και τα πρακτικά ζητήματα έχουν λυθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης