Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό και πλακάτ και διαμαρτύρονται κατά της λιτότητας - Βούτσης: Είμαστε αποφασισμένοι και για το «όχι» σε όλα όσα χρειαστούν - Εν μέσω χειροκροτημάτων υποδέχθηκαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα
«Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η ζωή μας δεν ανήκει στους δανειστές» ήταν το βασικό σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα από πολίτες που αποδοκιμάζουν την αύστηροτητα των δανειστών και συμπαραστέκονται στο δύσκολο διαπραγματευτικό αγώνα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Κλείσιμο

Δείτε τι συνέβη στην πλατεία Συντάγματος σήμερα το απόγευμα

Στη συγκέντρωση έξω από το Σύνταγμα βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι που ένα μέρος του λαού μας στηρίζει την ελπίδα, τη ζωή και το μέλλον των παιδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να διατρανώσουμε ότι δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσουμε, δεν πρόκειται τις ελληνικές απαιτήσεις να τις βάλουν κάτω από το χαλί. Προσπαθούμε να κάνουμε μία έντιμη και βιώσιμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι και για το "όχι" σε όλα όσα χρειαστούν».

Εν μέσω χειροκροτημάτων υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μεταξύ άλλων, της φώναζαν: «Κράτα γερά».



Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται μετά τις 19.00, ενώ μετά τις 21.00 διαδήλωναν περίπου 8.000 άτομα, ωστόσο η συγκέντρωση έληξε λίγο πριν τις 23.00. Άτομα κάθε ηλικίας κρατούσαν πανό και πλακάτ στα χέρια και διαμαρτύρονταν κατά της λιτότητας. 




Το κάλεσμα πργματοποήσε η εν facebook κοινότητα «Eurochange Express - Το Εξπρές της Αξιοπρέπειας» η οποία υπογράφει την πρόσκληση σε συγκέντρωση αποδοκιμασίας της άτεγκτης αυστηρότητας που προωθείται από τους δανειστές της Ελλάδας, αναφέρει ότι «ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία επιχειρήσουν να της επιβάλουν, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει».



Για στήριξη της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συγκέντρωση κατά της λιτότητας στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου τονίζεται ότι αυτό είναι το «ισχυρότερο όπλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ειδικότερα ότι «οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όσοι και όσες συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, δίνουν μήνυμα αντίστασης στους εκβιασμούς και στην καλλιέργεια φόβου, δείχνοντας έμπρακτα ότι κανείς δεν μπορεί να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του».



























































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης