Πυροβολήθηκε, έμεινε ανάπηρος, αλλά οι φίλοι του τον έβγαλαν από τη Συρία

Πυροβολήθηκε, έμεινε ανάπηρος, αλλά οι φίλοι του τον έβγαλαν από τη Συρία

Η συγκλονιστική ιστορία του φοιτητή Αζάντ Ρασούλ που πυροβολήθηκε στη Συρία καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και έφτασε στην Αθήνα με τη βοήθεια των συμφοιτητών του

Πυροβολήθηκε, έμεινε ανάπηρος, αλλά οι φίλοι του τον έβγαλαν από τη Συρία
Είναι μόλις 21 χρόνων με όνειρο της ζωής του να ζήσει ελεύθερος μακριά από τη φρικτή κατάσταση που επικρατεί στη Συρία του και που τον ανάγκασε να φύγει για να αναζητήσει μία νέα ζωή σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα με ενδιάμεσο σταθμό την Ελλάδα.

Ο Αζαντ Ρασούλ είναι 21 χρόνων, φοιτητής στο τμήμα των Οικονομικών και ένα παιδί που πέρασε πολύ δύσκολα όταν σε μία στιγμή είδε τη ζωή του να αλλάζει δραματικά. Ήταν η στιγμή που λόγω της τεταμένης κατάστασης στην πατρίδα του πυροβολήθηκε και έμεινε ανάπηρος.



Τα τελευταία χρόνια ψάχνει να βρει τους γονείς του που αγνοούνται ενώ θεωρεί πολύ τυχερό τον εαυτό του που έχει τόσο καλούς φίλους να τον αγαπούν. Ήταν αυτά τα παιδιά που τον πήραν μαζί τους όταν αποφάσισαν να φύγουν από τη Συρία και τον βοήθησαν στο δύσκολο ταξίδι αφού εκείνος δε μπορεί να περπατήσει.
Κλείσιμο



Το όνομά του στη γλώσσα της πατρίδας του σημαίνει " Ο προφήτης της ελευθερίας" μας λέει ο Χουσεϊν, ένας από την παρέα των συμφοιτητών του νεαρού Σύρου. Συγκινημένος λέει ότι δε θα αφήσουν το φίλο τους μόνο και θα παλέψουν όλοι μαζί για να καταφέρουν να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα όπου ελπίζουν να βρεθούν σύντομα.



Στο μεταξύ νέο κύμα μεταναστών έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Μυτιλήνη με ανθρώπους ταλαιπωρημένους που ζητούν βοήθεια από την Ελλάδα έτσι ώστε να βρεθούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης όσο πιο σύντομα γίνεται κατανοώντας ότι η κατάσταση εδώ είναι δύσκολη και δε θα επιδίωκαν να μείνουν, όπως λένε χαρακτηριστικά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης