PROTOTHEMA

Ελλάδα

Με προσλήψεις στο Δημόσιο...πάνε στο κρίσιμο Eurogroup

Διορισμοί με ντου στην ΕΡΤ και πάρτι στο υπουργείο Οικονομικών

Διορισμοί με ντου στην ΕΡΤ και πάρτι στο υπουργείο Οικονομικών

Απίστευτο σόου με Δούρου, Βαλαβάνη, Κατρούγκαλο, Βούτση και Βίτσα για την επαναπρόσληψη των μισών καθαριστριών

Ενώ σε λίγες ώρες στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθεί το πιο κρίσιμο Eurogroup, που θα δείξει αν θα ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας ή η Ελλάδα θα χτυπήσει τοίχο, στην Αθήνα το κλίμα είναι πανηγυρικό! Ενώ η χώρα παίζει το τελευταίο της χαρτί, όπως όλα δείχνουν, η εικόνα που μεταφέρεται σήμερα από Αθήνα είναι εικόνα με προσλήψεις και διορισμούς. Πριν λίγο οι απολυμένοι της ΕΡΤ με ντου μπήκαν μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ενώ από το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών έχει στηθεί ένα πάρτι για την επαναπρόσληψη μερικών από τις καθαρίστριες που είχαν απολυθεί!


Στο γλέντι στην Καραγιώργη Σερβίας έχουν δώσει το παρών η υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, η οποία πολύ συγκινημένη και με γλυκά στα χέρια, αγκάλιαζε τις καθαρίστριες, ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα τους που κέρδισε, αλλά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Το «παρών» στο γλέντι έδωσε και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Η κ. Βαλαβάνη βγήκε ζωντανά από το σημείο στην εκπομπή του MEGA και δήλωσε: «Είχα έρθει εδώ την πρώτη ημέρα όταν δεν υπήρχε τίποτα απ’ όλο αυτό. Υπήρχε ένα πανό που έλεγε για τον αγώνα τους και καμιά 20αριά γυναίκες από πίσω που όλες μου ήταν άγνωστες και ήμουν κι εγώ άγνωστη γι΄αυτές». Πρόσθεσε επίσης: «Αυτό που γίνεται εδώ σήμερα θα πρέπει να είναι προάγγελος του τι θα γίνει αύριο σε ολόκληρη τη χώρα. Ετσι, με αξιοπρέπεια και συντεταγμένα να μπορέσουμε να μπούμε σε έναν δρόμο που να ανοίγει μία άλλη σελίδα».

Και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» από τις 7 το πρωί εκπέμπει από την Καραγιώργη Σερβίας, «από το στρατηγικό σημείο του εργατικού αγώνα τους που ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μπήκαν στο Ραδιομέγαρο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Οι εργαζόμενοι μπήκαν στο κτήριο με πορεία, στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κοριτσια που κρατούσαν την ελληνική σημαία


Μέσα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται πλέον οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αφού πριν από λίγη ώρα άνοιξαν οι πύλες και δεκάδες άτομα πέρασαν στο προαύλιο του κτηρίου σηκώνοντας τα χέρια τους σε ένδειξη νίκης.

Συγκεκριμένα περίπου στις 10:45 δόθηκε εντολή απο την απερχόμενη διοίκηση να ανοίξει η πόρτα της οδού Μεσογείων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπήκαν στο κτήριο με πορεία στην κεφαλή της οποίας υπήρχαν συμβολικά δύο μικρά κοριτσια κρατώντας τη γαλανόλευκη ενώ φωνάζαν ρυθμικά το σύνθημα «η ΕΡΤ είναι ανοικτή, είναι η φωνή καθε αγωνιστή».
Στα σκαλοπάτια του Ραδιομεγάρου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ οι οποίοι μίλησαν για μία νίκη στην οποία δεν πρέπει να καθησυχαστούν αλλα να συνεχίσουν τον αγώνα για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η συγκέντρωση είχε ξεκινήσει από το πρωί μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της είχε παρακινήσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν μπροστά από το κτήριο και να εισέλθουν σε αυτό, επιστρέφοντας στις θέσεις τους για να εργαστούν ξανά. Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν μπορούσαν να κρατηθούν και σκαρφάλωναν στα κάγκελα.
Όπως δηλώνουν πληρώνονται ήδη μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου απο τις 30 Απριλίου και θελουν τα χρήματα που παίρνουν να τα δικαιολογούν.


Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Καλφαγιάννης ζήτησε ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης για υποβάθμιση του αγώνα τους.Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ:

«Στις 11 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 Καλούμε όλους τους αγωνιζομένους εργαζόμενους της ΕΡΤ στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ – ΕRTOPEN, ώστε να μπούμε στο ραδιομέγαρο και να απαιτήσουμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα της εργασίας μας, αφού και με την βούλα το δικαιούμαστε από τις 30/4/2015. 

Το πότε θα διορίσει η κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο είναι θέμα δικό της και δεν αφορά τους εργαζόμενους, που αμείβονται πλέον και θέλουν να προσφέρουν! 

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να το έχει κάνει από τις αρχές Μαρτίου! γι’ αυτό άλλωστε ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε τροπολογία στο νόμο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» η όποια ψηφίστηκε. 

Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση της χθεσινής μεγαλειώδους συγκέντρωσης της ΠΟΣΠΕΡΤ! 
Επίσης ομόφωνα αποφασίστηκε: 

α) Η επιστροφή όλων των συναδέλφων και η λειτουργία όλων των δομών πρέπει να γίνει ταυτόχρονα και άμεσα (έπρεπε από 26/1/15). 

β) Η απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια εκπομπής από το ERTOPEN ώστε να παραμείνει ζωντανός αυτός ο αγώνας, διαρκείς παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες και παράδειγμα για της επόμενες γενιές. 

γ) Η στήριξη της συνδικαλιστικής δράσης και η ενίσχυση των συνδικάτων από κάθε επιβουλή της εκάστοτε εξουσίας γιατί είναι, όπως αποδείχτηκε, η μονή διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κερδίσαμε την πρώτη μάχη αλλά αντέχουμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την άρση των αδικιών και των ασαφειών του νομού. 

δ) Στήριξαν τις προτάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και πιεστικά την παρότρυναν να συνεχίζει την διεκδίκηση στα δίκαια αίτημα, που είναι αξιοπρεπή, ρεαλιστικά, και άμεσα εφαρμόσιμα και αποκαθιστούν την εμπιστοσύνη, είναι δε συνεπείς με την εξασφάλιση απρόσκοπτης και με προοπτική λειτουργίας της ΕΡΤ, με όλα τα δικαιώματα για τους εργαζόμενους της, ενωμένους ενάντια στις κακοδαιμονίες και τα σκάνδαλα κομματικών εξαρτήσεων, των πραιτοριανών, της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και των πρακτικών του παρελθόντος. 

ε) Να γίνει άμεση συνάντηση με το νεοδιοριζόμενο ΔΣ της ΕΡΤ. 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΙΟΥ 2015 παίρνουμε την δουλειά μας πίσω χωρίς όμως να ξεχνάμε την υπόσχεση μας για δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή στην κοινωνία και τον αγώνα μας για τους θεσμούς, την ισονομία, τη δικαιοσύνη και το σταμάτημα των μνημονίων της ανεργίας της φτωχιάς και της εξαθλίωσης του λαού! 

Δηλώσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα παρά μόνο με την πλήρη δικαίωση όλων».Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΟΥστ και πάλι ουστ12/05/201511:19

Ξεφτιλισμένοι, αναγούλα, εμετός! Ο καρκίνος που σιγοτρώει την Ελλάδα είναι εδώ και "πανηγυρίζει" με κάθε μεγαλοπρέπεια! Μαζί με υπουργούς! Αυτοί είναι ρε η εργατική τάξη; Αυτοί είναι τα κατακάθια της κοινωνίας, οι πονηροί και οι "καπάτσοι"... Σ' αυτή τη χώρα άνθρωποι άξιοι να ασχολείται κανείς μαζί τους είναι μόνο οι αργόμισθοι, καταλάβατε τώρα πόσο σοβαρή χώρα είμαστε; Δεν υπάρχει τίποτα, καμιά δουλειά, δεν υπάρχει σάλιο, και εμείς πανηγυρίζουμε για τους δημόσιους κοπρίτες, ειδικά της ΕΡΤ, ναι ξέρω, μια ώρα δουλειά τη βδομάδα και αν... Δεν πάμε πουθενά έτσι, απ' τη μια θα έχουμε τους πατρίκιους που βρήκαν τρύπα και χώθηκαν και περνάνε τη ζωή τους χαααααλαααααράαααα και άνετα και απ' την άλλη τους πληβείους - γκαρσόνια που θα τους βγαίνει ο πάτος για 500 ευρώ και αν... Ξεφτίλα, αναγούλα, εμετός!

Απάντηση
Αντώνιος Μαρτελάος11/05/201517:41

Μάλιστα... "Κάποιες" από τις καθαρίστριες πήραν πίσω τις δουλείες του, οι απολυμένοι της ΕΡΤ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο ενός δημοσίου κτηρίου (με την άδεια της απερχόμενης Διοίκησης) και όλοι αυτοί μαζί οδηγούν τη χώρα στα τρίσβαθα ερέβη... Τι κρίμα που δεν φρόντισαν τις παλαιές καλές ημέρες να παίξουν το παιχνίδι του "κομιστή", για να μπορούν σήμερα να παίζουν με επιτυχία το άλλο παιχνίδι, αυτό του κήνσορα, υψώνοντας επιδεικτικά τα καλοθρεμμένα δάχτυλά τους... Ας πρόσεχαν...

Απάντηση
αισχος11/05/201515:33

η αριστερα των λιγων βολεμένων και των πελατων. Άλλο ηταν το ηθος της αριστερας και όχι η ηθικη δικαιωση οσων μπηκαν από τα παραθυρα στο δημοσιο εις βαρος των υπολοιπων. Αισχος να παρουσιάζονται για αγωνιστες από την κ. Βαλαβανη οι πελατες Κατρουγκαλου... τι άλλο θα ακούσουμε...

Απάντηση
να πλακώσουν 11/05/201515:15

Στο ξύλο τους πουλημένους πήγαν στη νέριτ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία