Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει από τη Βενετία στην Αθήνα

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει από τη Βενετία στην Αθήνα

Θα το υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το απόγευμα της 10ης Μαΐου - Θα μεταφερθεί στον τόπο του προσκυνήματος με υψηλές τιμές

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Βαρβάρας ταξιδεύει από τη Βενετία στην Αθήνα
Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας επιστρέφει στην Ελλάδα, έστω και για λίγες ημέρες. 

Με μια κίνηση ιδιαίτερα συμβολική η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραχωρώντας για δυο εβδομάδες ολόκληρο το σκήνωμα της μεγάλης Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στην Βενετία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα orthodoxia.info, υο ιερό λείψανο το οποίο θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος το απόγευμα της 10ης Μαΐου, θα μεταφερθεί στον τόπο του προσκυνήματος με υψηλές τιμές. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η λάρνακα στην οποία φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα, θα μεταφερθεί στον ναό πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου ενώ χιλιάδες πιστοί από ολόκληρη την χώρα αναμένονται στην Αθήνα προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία, στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες. Έχουν προγραμματιστεί μάλιστα και αρκετές αγρυπνίες κατά τις οποίες θα ψάλλουν ονομαστοί μοναστηριακοί χοροί όπως της Ιεράς Μονής Νταού Πεντέλης και της Ιεράς Μονής Θεομήτορος Ηλιουπόλεως.
Κλείσιμο

Ξεχωριστή και σπάνια θεωρείται η μεταφορά του ιερού λειψάνου στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου θα δοθεί η ευκαιρία στους ασθενείς που δίνουν την δική τους μάχη να προσκυνήσουν την Αγία.

Σημειώνεται πως το ιερό λείψανο έρχεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών των 80 ετών από της ιδρύσεως της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2016 και θα φιλοξενηθεί στο ομώνυμο ιερό προσκύνημα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας ο οποίος έλαβε το όνομα του προς τιμήν της Αγίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης