Το υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Το υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

«Παρ’ ότι κλήθηκε  να εκφράζει τις θέσεις του επί του νομοσχεδίου  που ρύθμιζε θέματα ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής (αποφυλακίσεις κρατουμένων, κ.λπ.),   δεν προσήλθε»

Το υπ. Δικαιοσύνης διαψεύδει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών παρ’ ότι κλήθηκε  να εκφράζει τις θέσεις του επί του νομοσχεδίου  που ρύθμιζε θέματα ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής (αποφυλακίσεις κρατουμένων, κ.λπ.),   δεν προσήλθε  στη Βουλή.

Αυτό απαντά η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης διαψεύδοντας κατηγορηματικά την πριν από λίγες ώρες εκδοθείσα ανακοίνωση του ΔΣΑ μου στηλίτευε ότι δεν κλήθηκε να παράσχει την γνώμη της επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου  και ότι δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος επεξεργασίας του περιεχομένου του.
           
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή–απάντηση στον ΔΣΑ, επισημαίνει ότι «υπήρξε επαρκής χρόνος για όποιον ήθελε να διατυπώσει γνώμη ή κριτική, και το έκαναν πάρα πολλοί: άτομα, συλλογικότητες, φορείς».

Το επίμαχο νομοσχέδιο, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναρτήθηκε αρχικά στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στην συνέχεια τέθηκε σε διαβούλευση και τελικά εισήχθη για συζήτηση στη Βουλή, με την συνήθη διαδικασία.

Ακόμη, τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «η  διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, παρ’ ότι κλήθηκε, απουσίασε από τη Βουλή».
Κλείσιμο

 Αντίθετα,  «μια πλειάδα επιστημονικών, συνδικαλιστικών και άλλων θεσμικών φορέων προσήλθε και συμμετείχε στη διαδικασία, κατέθεσε απόψεις και έτσι εμπλούτισε τον κοινοβουλευτικό διάλογο» και «η συντριπτική πλειονότητα των φορέων επικρότησε το νομοσχέδιο».

Παράλληλα. αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι το επίμαχο νομοσχέδιο «ανταποκρίθηκε σε μια ανθρωπιστική κρίση και κρίση ανθρώπινων δικαιωμάτων στις φυλακές». Δηλαδή, κάλυψε «μια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη που απαιτούσε «σπουδή»».
Ακόμη, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «οι θάνατοι στις φυλακές, οι επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων και οι συνεχείς καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν άφηναν κανένα περιθώριο περίσκεψης και καθυστερήσεων», αντίθετα «επέβαλαν άμεση δράση».

Δεν παραλείπει το υπουργείο Δικαιοσύνης να καυτηριάσει εύσχημα την στροφή της στάσης του ΔΣΑ, επισημαίνοντας:

«Το δικηγορικό σώμα, και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ειδικότερα, έχουν επιδείξει σημαντικούς αγώνες για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το πρόσφατο δελτίο Τύπου  προφανώς δεν αποτελεί στροφή, αλλά μια παρένθεση στην παράδοση αυτών των αγώνων».
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης