Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν θα προφυλακιστεί ο 27χρονος

Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν θα προφυλακιστεί ο 27χρονος

Τρεις δικαστές καλούνται να λύσουν τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή ή να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων

Το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν θα προφυλακιστεί ο 27χρονος
Τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την τύχη του 27χρονου οδηγού, ο οποίος το πρωί της 15ης Οκτωβρίου, σκόρπισε το θάνατο στην Π. Ράλλη, καλείται να λύσει τις επόμενες ώρες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.
 
Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου με βούλευμα που θα εκδώσουν θα αποφανθούν για το αν ο 27χρονος – που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Τζάνειο νοσοκομείο – θα οδηγηθεί στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος ή θα αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
 
Κλείσιμο
Με το βούλευμα τους τα μέλη του συμβουλίου θα λύνουν τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση του κατηγορουμένου και ειδικότερα για το αν θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή ή να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως σε βάρος του νεαρού οδηγού του φονικού smart ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:
α) θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (προβλεπόμενη ποινή κάθειρξη – κακούργημα), β) ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και γ) σωματική βλάβη από αμέλεια.
 


Η απολογία
 
Στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 27χρονος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι πάσχει από επιληψία και ότι το πόδι του είχε κολλήσει στο γκάζι χωρίς να μπορεί να το ελέγξει.
 
Μετά την απολογία ανακρίτρια και εισαγγελέας διαφώνησαν για την τύχη του 27χρονου με την μια πλευρά να ζητεί την επιβολή περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο και την άλλη την προφυλάκισή του.
 
Τη διαφωνία αυτή θα λύσει τώρα το δικαστικό συμβούλιο.

Μέχρι την έκδοση του βουλεύματος ο κατηγορούμενος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και του έχει επιβληθεί η υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δυο φορές το μήνα και της αφαίρεσης διαβατηρίου. 





Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνεται και το βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.
 
Στο βίντεο – που προκαλεί σοκ - καταγράφεται η στιγμή που η άτυχη 31χρονη παρασύρεται με σφοδρότητα από το μαύρο γκρι Smart ενώ δευτερόλεπτα πριν περπατάει αμέριμνη στο πλευρό του συζύγου της.
 
Η αντίδραση του συντρόφου της, ο οποίος φαίνεται στο βίντεο να γλιτώνει για εκατοστά από την τρελή πορεία του μικρού αυτοκινήτου, είναι αποκαλυπτική της φρίκης που προκλήθηκε από την ανεξέλεγκτη πορεία του οδηγού.
 
Ο άνδρας πέφτει ανήμπορος στο δρόμο χωρίς να μπορεί να πιστέψει ότι η γυναίκα με την οποία μέχρι πριν από λίγο περπατούσε δίπλα-δίπλα πλέον έχει φύγει από τη ζωή, θύμα ενός ασυνείδητου οδηγού.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης