Σπάνιο περιστατικό: Γεννήθηκε υγιέστατο κοριτσάκι με δύο πλακούντες

Σπάνιο περιστατικό: Γεννήθηκε υγιέστατο κοριτσάκι με δύο πλακούντες

Το φαινόμενο παρατηρείται κυρίως, όταν η εγκυμοσύνη ξεκινά σαν δίδυμη, τρίδυμη κλπ, και στην πορεία επιζεί μόνο το ένα έμβρυο

Σπάνιο περιστατικό: Γεννήθηκε υγιέστατο κοριτσάκι με δύο πλακούντες
Ενα εξαιρετικά σπάνιο ιατρικό περιστατικό συνέβη σε μαιευτήριο της Αθήνας.  Γυναίκα με καταγωγή από τη Σαντορίνη, γέννησε στις 19 Σεπτεμβρίου υγιέστατο βρέφος με δύο πλακούντες (το όργανο που μεταφέρει και τρέφει με αίμα της μητέρας το έμβρυο).

Σύμφωνα με τον Μαιευτήρα της εγκύου Γιάννη Αργυρό, που έκανε τον τοκετό, το εξαιρετικά σπάνιο αυτό φαινόμενο παρατηρείται κυρίως, όταν η εγκυμοσύνη ξεκινά σαν δίδυμη, τρίδυμη κλπ, και στην πορεία επιζεί μόνο το ένα έμβρυο, ενώ τα άλλα απορροφώνται από τον οργανισμό. Σχεδόν πάντα με την απορρόφηση του εμβρύου, απορροφάται και εξαφανίζεται και ο πλακούντας του.

Εδώ ο πλακούντας φαίνεται ότι συνέχιζε να ζει. Κίνδυνος για το έμβρυο ή την έγκυο, συνήθως δεν υπάρχει. Αρκεί να μην ξεχαστεί και παραμείνει μέσα στη μήτρα, μετά τον τοκετό. Η ύπαρξη των 2 πλακούντων είχε διαγνωσθεί από τον κ. Αργυρό, με υπερηχογράφημα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης . Το μωρό της είναι ένα υγειέστατο κοριτσάκι, βάρους 3 κιλών.

Με δύο πλακούντες γεννήθηκε κοριστάκι από τη Σαντορίνη. Οι γιατροί μιλούν για σπάνιο ιατρικό φαινόμενο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης