«Υποκρισία να αφαιρείται το κεφάλαιο αναπαραγωγής από τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου»

«Υποκρισία να αφαιρείται το κεφάλαιο αναπαραγωγής από τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου»

«Είναι απαραίτητο να ενημέρωνονται επαρκώς για τη λειτουργία και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος», υποστηρίζει μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου Ευ. Μαυρικάκη

«Υποκρισία να αφαιρείται το κεφάλαιο αναπαραγωγής από τη Βιολογία της Α' Γυμνασίου»
Την αφαίρεση του κεφαλαίου που αφορά την αναπαραγωγή του Ανθρώπου από το βιβλίο Βιολογίας της Α' Γυμνασίου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), τονίζοντας πως «αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα».

Μιλώντας στο Βήμα Fm η Ευαγγελία Μαυρικάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Βιολογίας και Αγωγής Υγείας και μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου τόνισε την ανάγκη να μην εξαιρεθεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο από τη διδακτέα ύλη καθώς τα παιδιά σήμερα είναι απαραίτητο να ενημέρωνονται επαρκώς για τη λειτουργία και την ανατομία του ανθρώπινου σώματος.

Κλείσιμο
«Είναι υποκρισία να μην διδάσκεται το παιδί το κεφάλαιο της αναπαραγωγής. Σήμερα τα παιδιά ξέρουν τόσα πολλά πράγματα. Τα παιδιά ενημερώνονται από το διαδίκτυο. Είναι αναγαίο να πούμε ότι υπάρχει υλικό που συνοδεύει το βιβλίο και βοηθάει τον καθηγητή. Βλέπουμε παιδιά στο Πανεπιστήμιο που έχουν άγνοια και δεν ξέρουν να προστατέψουν το σώμα τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαυρικάκη.

Από την πλευρά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου η απάντηση είναι οτι πρόκειται για τυπική αλλαγή που έχει να κάνει  με την κατανομή της ύλης της Βιολογίας στην Α΄, Β' και Γ΄ Γυμνασίου. Δηλαδή το συγκεκριμένο κεφάλαιο θα διδάσκεται απο φέτος στην Β΄ Γυμνασίου ( στην  οποία ως τώρα δεν υπήρχε το μάθημα της Βιολογίας) αντί της Α΄όπως γινόταν μέχρι πέρυσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης