Εύβοια: Σπείρα Αλβανών χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένους

Εύβοια: Σπείρα Αλβανών χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένους

Οι κακοποιοί επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένους σε απομονωμένες περιοχές της Εύβοιας, για να μειώνουν τις πιθανότητες αντίστασης και να έχουν δυνατότητα διαφυγής

Εύβοια: Σπείρα Αλβανών χτυπούσε και λήστευε ηλικιωμένους
Από τη Μακεδονία εξορμούσαν για να ληστεύουν ηλικιωμένους ή να «ανοίγουν» σπίτια  σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, τα μέλη μιας σπείρας Αλβανών κακοποιών που είχαν γίνει φόβητρο από τις αρχές Μαρτίου! Η Ασφάλεια Χαλκίδας έβαλε τέλος στη δράση τους συλλαμβάνοντας τρία από τα μέλη της, ενώ άλλα τρία είναι γνωστά.

Χρειάστηκε να κινητοποιηθούν και αστυνομικοί από υπηρεσίες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής για να συλληφθούν βάσει ενταλμάτων οι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 39, 34 και 30 χρόνων, με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στη Χαλκίδα, τη Νέα Αρτάκη και τα Νέα Μουδανιά. Εντάλματα έχουν εκδοθεί και για τους άλλους τρεις ομοεθνείς τους  ηλικίας 46, 35 και 32 χρόνων που αναζητούνται.

Οι κακοποιοί επέλεγαν ως στόχους ηλικιωμένους σε απομονωμένες περιοχές της Εύβοιας, για να μειώνουν τις πιθανότητες αντίστασης και να έχουν δυνατότητα διαφυγής. Στις 27 Μαρτίου έδεσαν και φίμωσαν με την απειλή μαχαιριού μια 72χρονη στην περιοχή του Μίστρου Ευβοίας και άρπαξαν 5.000 ευρώ, έξι χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ. Ένα μήνα αργότερα, χτύπησαν έναν 70χρονο και την 63χρονη σύζυγό του στα Ψαχνά Ευβοίας και τους πήραν δύο κινητά, ένα ρολόι και μια αλυσίδα με χρυσό σταυρό. Στις 13 Μαΐου, χτύπησαν έναν 89χρονο στην περιοχή του Μύτικα, τον έδεσαν και έκλεψαν 1.150 ευρώ. 

Η σπείρα έχει στο ενεργητικό της και οκτώ κλοπές από σπίτια στις περιοχές της Ευβοίας Ψαχνά, Νεροτριβιά, Πολιτικά, Νέα Αρτάκη, Μακρυκάπα και Μετόχι με συνολική λεία μετρητά ύψους 3.100 ευρώ, κοσμήματα αξίας 2.000 ευρώ, ένα δίκαννο, μια τηλεόραση αξίας 700 ευρώ, πέντε κινητά, έναν φορητό υπολογιστή και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που βρέθηκε δυο μήνες μετά την κλοπή. Σε βάρος των κακοποιών σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος με την οποία οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης