Όλη νύχτα έκανε αεροδιακομιδές η Πολεμική Αεροπορία - Ανάμεσά τους ένα νεογνό

Όλη νύχτα έκανε αεροδιακομιδές η Πολεμική Αεροπορία - Ανάμεσά τους ένα νεογνό

Εξι παιδιά, ένα νεογνό μόλις 10 ωρών και μια 23χρονη, ήταν οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν εκτάκτως από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας τα ξημερώματα του Σαββάτου

Όλη νύχτα έκανε αεροδιακομιδές η Πολεμική Αεροπορία - Ανάμεσά τους ένα νεογνό
Οκτώ ασθενείς, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τη νύχτα από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα νεογνό μόλις 10 ωρών, παιδιά ηλικίας 6, 9, 10, 11, 13 και μια κοπέλα 23 ετών, που παρελήφθησαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες από νησιά του Αιγαίου από αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Αρχικά, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Πάρο στην Ελευσίνα ένα 10χρονο αγόρι με επιληπτικές τάσεις αλλά και μια 23χρονη έγκυο που απέβαλε.
Στη συνέχεια, μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα από την Κω, μεταφέροντας έναν 11χρονο πολυτραυματία, όπως και έναν 13χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Τέλος, ένα 9χρονο κοριτσάκι με νεφρική ανεπάρκεια μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στην Αθήνα από τη Ρόδο, ενώ από την Κω διεκομίσθη στην Αθήνα ένας 6χρονος με επιληπτικές κρίσεις, αλλά και ένα νεογνό αγοράκι μόλις 10 ωρών σε θερμοκοιτίδα, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης