Ρέθυμνο: «Φουσκωμένοι» λογαριασμοί νερού λόγω έλλειψης μετρητών

Ρέθυμνο: «Φουσκωμένοι» λογαριασμοί νερού λόγω έλλειψης μετρητών

Παράπονα από καταναλωτές για της τετράμηνες χρεώσεις και την αλλαγή κατηγορίας τιμής

Ρέθυμνο: «Φουσκωμένοι» λογαριασμοί νερού λόγω έλλειψης μετρητών
Προβληματισμό και μουρμούρα έχουν προκαλέσει οι λογαριασμοί που έφτασαν στα σπίτια των καταναλωτών της ΔΕΥΑΡ το τελευταίο διάστημα, αφού είναι τετράμηνοι και επομένως «φουσκωμένοι».

Το γεγονός ότι η μέτρηση δεν ήταν για τρεις μήνες, αλλά για τέσσερις στις περισσότερες περιπτώσεις, είχε ως αποτέλεσμα λόγω αύξησης των κυβικών που καταναλώθηκαν να υπάρξει αλλαγή όχι δύο αλλά τριών κατηγοριών. 

Έτσι, οι ιδιοκτήτες των υδρομέτρων αναγκάστηκαν για έναν αριθμό κυβικών να πληρώσουν το νερό στη διπλάσια τιμή από την αρχική, πράγμα που ουσιαστικά ανεβάζει αισθητά τον λογαριασμό που τελικά πλήρωσαν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη κατηγορία, μέχρι 20 κυβικά, η χρέωση του νερού είναι 0,77 ευρώ ανά κυβικό, στη δεύτερη κατηγορία, μέχρι 50 κυβικά, η χρέωση ανά κυβικό είναι 1,17 ευρώ και στην τρίτη κατηγορία, περισσότερα από 50, η χρέωση ανεβαίνει στο 1,59 ευρώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο καταναλωτής που πήρε στα χέρια του τον λογαριασμό της φωτογραφίας, πλήρωσε για τα πρώτα 20 κυβικά 15,40 ευρώ και, έχοντας πια αλλάξει κατηγορία, για 11 κυβικά 17,49!  Επιπλέον, το τελικό ποσό πληρωμής καταλήγει στη διπλάσια τιμή από εκείνη που καταγράφεται για τη χρήση του νερού, αφού εξίσου αυξημένα είναι το πάγιο της ύδρευσης και το τέλος αποχέτευσης. Έτσι, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί πολλοί ρεθυμνιώτες θεωρούν ότι πληρώνουν το  νερό της ΔΕΥΑΡ για «χρυσάφι».

Διαβάστε περισσότερα
Κλείσιμο
εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης