Θρήνος στη Λαμία: Πλάτανος καταπλάκωσε θανάσιμα ένα 9χρονο παιδί

Θρήνος στη Λαμία: Πλάτανος καταπλάκωσε θανάσιμα ένα 9χρονο παιδί

Συνελήφθη ο υπεύθυνος Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας

Θρήνος στη Λαμία: Πλάτανος καταπλάκωσε θανάσιμα ένα 9χρονο παιδί
Τραγικό επίλογο είχε το αμέριμνο παιχνίδι δέκα παιδιών, τη νύχτα της Κυριακής, στην ιστορική πλατεία του χωριού Κομποτάδες, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας (σσ. είναι η πλατεία με τα πλατάνια, κάτω από τα οποία έγινε η σύναξη των οπλαρχηγών, στην επανάσταση του 1821).

Την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν, τα περισσότερα υπό από το βλέμμα των γονιών τους που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, ακούστηκαν τριγμοί. Τα παιδιά σκόρπισαν προς διάφορες κατευθύνσεις, ακριβώς τη στιγμή που μεγάλο τμήμα ενός πλατάνου, έπεφτε με πάταγο στο έδαφος.

Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην πλατεία, έσπευσαν να δουν τι συνέβη και εντόπισαν τραυματισμένα δύο αδελφάκια. Ένα αγόρι 9 χρόνων ήταν χτυπημένο στο κεφάλι από τον χοντρό κορμό του δένδρου και ελαφρότερα τραυματισμένο ήταν το 4χρονο αδελφάκι του.

Κλείσιμο
Οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, προσπαθώντας παράλληλα να απεγκλωβίσουν τα τραυματισμένα παιδιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, του οποίου κινητή μονάδα έφτασε εγκαίρως στο σημείο, κατέβαλαν επίμονες προσπάθειες να κρατήσουν τον 9χρονο ζωή, αλλά λίγα λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο της Λαμίας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια λένε ότι το παιδί έφυγε τόσο άδικα και ότι θα έπρεπε τα πλατάνια να έχουν ελεγχθεί και συντηρηθεί.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είδα και έζησα χθες βράδυ. Από τύχη δεν σκότωσε και άλλα παιδάκια, αφού ήταν πολλά μαζεμένα στο σημείο. Ευτυχώς όταν ακούστηκε το πρώτο κρακ, ένας νεαρός που μιλούσε στο κινητό φώναξε δυνατά και έτρεξαν και γλίτωσαν τα παιδάκια που ήταν από κάτω. Δυστυχώς ο μικρός Μπάμπης δεν τα κατάφερε. Δεν μπορούσαν να σηκώσουν τον κορμό να βγάλουν το παιδάκι...Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτές τις εικόνες.», είπε συγκλονισμένη στο LamiaReport μια γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.



Με εντολή του εισαγγελέα Πλημελειοδικών Λαμίας οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα.

Από την πλευρά του δήμου της Λαμίας διευκρινίζεται ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές υπάρχουν χιλιάδες πλατάνια και πως ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις για επικίνδυνα δέντρα. Τονίζεται μάλιστα ότι «οργανώθηκε ολόκληρη επιχείρηση για να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα τμήματα από πλατάνια στην πλατεία Λαού της Λαμίας και σε άλλες περιοχές, και στη Λαμία και στα χωριά». Σημειώνεται πως «για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα». Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία, αναφέρουν: «Ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου».


















«Ο πλάτανος είναι πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...», δηλώνει σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.

Τα δυο αδελφάκια είναι Αλβανικής υπηκοότητας. Οι γονείς τους μένουν χρόνια στο χωριό και είναι πλήρως κοινωνικοποιημένοι και εργατικοί.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Lamiareport.gr και Lamiastar











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης