Υγειονομική κάλυψη σε 2,4 εκατ. ανασφάλιστους υπόσχεται ο Άδωνις

Υγειονομική κάλυψη σε 2,4 εκατ. ανασφάλιστους υπόσχεται ο Άδωνις

Οι πόροι από τις μίζες των εξοπλιστικών που έχουν επιστραφεί στο δημόσιο, θα διατεθούν για την κάλυψη των χειρουργικών επεμβάσεων σε ανασφάλιστους ασθενείς

Υγειονομική κάλυψη σε 2,4 εκατ. ανασφάλιστους υπόσχεται ο Άδωνις
Στην υγειονομική κάλυψη περίπου 2,4 εκατ. Ελλήνων, ανασφάλιστων και άπορων, προχωρεί μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση. 

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο εκδήλωσης φαρμακευτικής εταιρίας, ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η ολοκλήρωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες του προγράμματος ΑΤΛΑΣ, που καταγράφει ηλεκτρονικά τους ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, θα δώσει το έναυσμα για την παροχή υπηρεσιών υγείας εντός ή εκτός νοσοκομείων σε αυτό το μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

«Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγραφές ο πληθυσμός των ανασφάλιστων και απόρων συμπολιτών μας εκτιμάται από 1,9 έως 2,4 εκατ. Η υγειονομική τους κάλυψη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. 

Κλείσιμο
«Σήμερα, πρόσθεσε, συμπληρώνουμε τέσσερα χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο. Στο διάστημα αυτό κάποιοι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί σε πολύ δυσμενή οικονομική θέση, και αυτούς θέλουμε να βοηθήσουμε». 

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης από τη φαρμακευτική εταιρία Roche Hellas, η οποία ανακοίνωσε ότι δωρίζει φάρμακα αξίας 2 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων Ελλήνων. 

Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται σταθερά το τελευταίο διάστημα το υπουργείο Υγείας ευρισκόμενο σε επαφή με τους Συνδέσμους Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ, ΠΕΦ), προκειμένου να γίνει πιο εντατική η προσπάθεια εξεύρεσης των φαρμάκων που χρειάζονται χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν περίθαλψη.

Σε ό,τι αφορά στην περίθαλψη των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι «πολλά νοσοκομεία αρνούνται να περιθάλψουν ανασφάλιστους πολίτες λόγω των μειωμένων κονδυλίων που έχουν προϋπολογιστεί για τα νοσοκομεία και αρκετοί διοικητές νοσοκομείων είναι πιο σφικτοί στα οικονομικά τους».

Ανέφερε επίσης ότι οι πόροι από τις μίζες των εξοπλιστικών που έχουν επιστραφεί στο δημόσιο, θα διατεθούν για την κάλυψη των χειρουργικών επεμβάσεων σε ανασφάλιστους ασθενείς. Ήδη σε κάθε νοσοκομείο, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, έχει συσταθεί τριμελής επιτροπή η οποία θα εξετάζει τα αιτήματα των ανασφάλιστων προκειμένου να καλύπτεται το κόστος των χειρουργικών επεμβάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης