Τέταρτος σεισμός στην Κρήτη

Τέταρτος σεισμός στην Κρήτη

Στα 4 Ρίχτερ υπολογίζεται - Οι δονήσεις ξεκίνησαν χθες το βράδυ

Τέταρτος σεισμός στην Κρήτη
Ο εγκέλαδος χτύπησε για τέταρτη φορά μέσα σε ένα 24ωρο στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, o πιο πρόσφατος σεισμός έγινε στις 15:24 και είχε επίκεντρο 81 χιλιόμετρα από τα Χανιά. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4 ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 20 χιλιόμετρα.

Εξάλλου, ασθενείς σεισμοί αναστάτωσαν όλη νύχτα την Κρήτη. Μέχρι τα ξημερώματα, η ισχυρότερη από τις σεισμικές δονήσεις ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στη Γαύδο.

Κλείσιμο
Το πρώτο "χτύπημα" πραγματοποιήθηκε στις 01.49 στα 90 χλμ. δυτικά της Γαύδου, όπου, σε εστιακό βάθος 10 χλμ. σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ.

Ακολούθησαν μετασεισμοί στην ίδια περιοχή: 3,1 ρίχτερ δυτικά-βορειοδυτικά της Γαύδου στις 02.02, 2,1 Ρίχτερ στις 02.42, στα 71 χλμ. δυτικά της Χώρας Σφακίων, 2,8 Ρίχτερ στις 04.10 τα ξημερώματα σε απόσταση 50 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων.

Στις 04.55 σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση 2,6 Ρίχτερ, σε απόσταση 81 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Γαύδου, ενώ στις 05.41 "κουνήθηκε" και πάλι η δυτική Κρήτη, με 2,5 Ρίχτερ, σε απόσταση 65 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης