Και τρίτο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη!

Και τρίτο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη!

Παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε, το πρωί της Τετάρτης διακόπηκε ξανά η ηλεκτροδότηση του νησιού για δύο ώρες - Για «έκτακτο συμβάν» κάνει λόγο η εταιρεία και δεσμεύεται ότι στο εξής θα καλύπτεται ακόμη και η μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης - «Μας είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα είχαμε άλλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση», λέει ο δήμαρχος Θήρας

Και τρίτο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη!
Αντιμέτωπη με ακόμη ένα μπλακ άουτ βρέθηκε σήμερα το πρωί η Σαντορίνη, λόγω βλάβης στο δίκτυο.

Το πρόβλημα προέκυψε λίγο μετά τις 8 το πρωί και αποκαταστάθηκε στις 11:00, ωστόσο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις φορέων του νησιού.

Κλείσιμο
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, το πρόβλημα προέκυψε από βραχυκύκλωμα στο δίκτυο, έξω από το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής. Ωστόσο, ο κ. Ζώρζος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπήρχαν άλλα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο νησί, έπειτα από την αποκατάσταση της βλάβης που άφησε τη Σαντορίνη χωρίς ρεύμα για σχεδόν μια εβδομάδα.

Αλλά και ο αντιδήμαρχος Θήρας, Μάρκος Καφούρος, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, είπε πως πρόκειται για για μια απρόσμενη γενική διακοπή της ηλεκτροδότησης και εξέφρασε τη δυσφορία του κάνοντας λόγο για τεράστιο έλλειμμα στο θέμα της ενημέρωσης.

Έπειτα από το σημερινό μπλακ άουτ, η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για το περιστατικό στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η σημερινή βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την περασμένη Τρίτη.

Oλόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του ΥΠΕΚΑ κ. Γ. Μανιάτη με τη συμμετοχή της διοίκησης της ΔΕΗ και με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στις 8:32 πμ σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013, άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας - ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος - με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10:20 πμ.

Η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης