Ένστολη προβοκάτσια ή θέλουν το νόμο στα χέρια τους;

Ένστολη προβοκάτσια ή θέλουν το νόμο στα χέρια τους;

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, μια προκλητική επιστολή- προκήρυξη με αποστολέα δήθεν «ομάδα αστυνομικών» η οποία αυτοαποκαλείται ΑΣ.Π.ΙΣ. από τα αρχικά των λέξεων «Αστυνομική Πατριωτική Ισχύς» και προαναγγέλλει την ανησυχητική πρόθεσή της να αναλάβει δράση (;) δίνοντας «απαντήσεις» σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, κόμματα, ηγεσία και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και στα ΜΜΕ!

Ένστολη προβοκάτσια ή θέλουν το νόμο στα χέρια τους;

Αναταραχή έχει προκαλέσει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα, μια προκλητική επιστολή- προκήρυξη με αποστολέα δήθεν «ομάδα αστυνομικών» η οποία αυτοαποκαλείται ΑΣ.Π.ΙΣ. από τα αρχικά των λέξεων «Αστυνομική Πατριωτική Ισχύς» και προαναγγέλλει την ανησυχητική πρόθεσή της να αναλάβει δράση (;) δίνοντας «απαντήσεις» σε κουκουλοφόρους, τρομοκράτες, κόμματα, ηγεσία και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη και στα ΜΜΕ!

Κλείσιμο

Στην επιστολή που έστειλαν οι αυτοαποκαλούμενοι αστυνομικοί στην «Ελεύθερη Ώρα», γίνεται σαφής η πολιτική τους τοποθέτηση που εξηγεί και την επιλογή της συγκεκριμένης εφημερίδας:

«Η ΑΣ.Π.ΙΣ δημιουργήθηκε από τα αγνά και γνήσια Πατριωτικά αισθήματα ημών, απλών Αστυνομικών-καθημερινών ανθρώπων, που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πια. Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι δολοφονικές επιθέσεις αναρχικών, κουκουλοφόρων, τρομοκρατών που συνεχίζονται ακόμα εναντίον μας και η εκμετάλλευσή μας από τα κόμματα, την Ηγεσία μας, τους συνδικαλιστές μας και τα MME έπρεπε κάποια στιγμή να λάβουν τις απαντήσεις που τους αξίζουν. Είναι απαράβατος κανόνας της φύσης ότι κάθε δράση προκαλεί ίση και αντίθετη αντίδραση…» γράφουν.

Ο συντάκτης της επιστολής- προκήρυξης προσπαθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η ΑΣ.Π.ΙΣ., κάνοντας αναφορά στα Δεκεμβριανά του ‘44:

«Ο Αγώνας που ξεκινήσαμε αποτελεί την αντίδραση σε όλα τα παραπάνω και ελάχιστο φόρο τιμής για το αίμα των Αδερφών μας που χύνεται άδικα καθώς και ελάχιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας, την οποία δεν θα την αφήσουμε έρμαιο στα σχέδια της νέας τάξης και των εδώ εντολοδόχων της. Ήδη μέλη μας έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας, δρώντας συγκαλυμμένα για ευνόητους λόγους. Ήρθε η ώρα 65 χρόνια μετά να ξανακάνουμε πράξη το «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ», το σύνθημα του τότε Συνταγματάρχη Γεώργιου Σαμουήλ προς τους υπερασπιστές του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη που γέμισε με θάρρος, θέληση και αποφασιστικότητα τις ψυχές τους, και που το ίδιο θα κάνει και τώρα»!

Οι αποστολείς της επιστολής καταφέρονται με σκληρές εκφράσεις κατά της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζοντας ότι εγκατέλειψαν τους μάχιμους αστυνομικούς κατά την περίοδο των επεισοδίων του Δεκεμβρίου:

«Οι εντολές για αμυντική στάση και για ανοχή της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας μας, οδήγησαν σε αυτό το αίσχος που όλοι βιώσαμε. Θα πρέπει να αισθάνονται σαν σύγχρονοι Νέρωνες, αφού εξαιτίας της ατολμίας και της ανικανότητάς τους κάηκε η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και κάτι λιγότερο από όλη την Ελλάδα»!

Η ΑΣ.Π.ΙΣ. καταφέρεται και κατά της ΠΟΑΣΥ, την οποία κατηγορεί ότι συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί:

«Θα επανέλθουμε εκ νέου με ονόματα και στοιχεία για το ρόλο των κουκουλοφόρων- στρατιωτών της νέας τάξης και για τη στάση των κομμάτων και των ΜΜΕ στο πρόβλημα αυτό. ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ όλους τους Συναδέλφους να αναλάβουν πρωτοβουλίες παρόμοιες με τις δικές μας και με επιστολές, e-mails και όποιο άλλο μέσο θεωρούν κατάλληλο να αναδείξουν το πρόβλημα και τους υπεύθυνους. Αδέρφια μην φοβάστε κανένα θρασύδειλο κουκουλοφ(λ)όρο, αυτοί μας φοβούνται και γι’ αυτό τους στηρίζουν θεοί και δαίμονες, γιατί μόνοι τους δεν είναι ικανοί για τίποτα»!

Κλείνοντας την επιστολή, καλούν «όσους αγαπούν ακόμα την Πατρίδα μας» να βγουν στους δρόμους με σημαίες στα χέρια στις 6 Δεκεμβρίου, όταν θα κλείνει ένας χρόνος από την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη γρηγορόπουλου. Και προσθέτουν:

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι στην «επέτειο» θα επιχειρήσουν να ξανακάψουν την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και να φωνάξουμε «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!». ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι μισθοφόροι και οι γενίτσαροι της νέας τάξης, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ οι εδώ εντολοδόχοι της και οι χρήσιμοι ηλίθιοί της! Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε πια την τρομοκρατία και τα εγκλήματα. Να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και δεν τους φοβόμαστε, αυτοί πρέπει να μας φοβούνται!».

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη αντίδραση της πολιτικής ή της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. γι’ αυτή την περίεργη «πρωτοβουλία», δεν υπάρχει μέχρι στιγμής… Ανεπισήμως, πάντως, ανώτατοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για «προβοκάτσια που έχει σκοπό να εκθέσει για μια ακόμη φορά την Αστυνομία στα μάτια των πολιτών, ταυτίζοντάς την με ακροδεξιά στοιχεία και εκδικητικές τάσεις».

Ωστόσο, το Αρχηγείο έχει διατάξει έρευνα κάτω από απόλυτη μυστικότητα, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να μην πρόκειται απλά για μια επιστολή- φάρσα κάποιων ακραίων στοιχείων, αλλά για προσπάθεια δημιουργίας μιας μυστικής ομάδας η οποία έχει σκοπό να πάρει το νόμο στα χέρια της! Η πιθανότητα να βρεθεί η πραγματική ΕΛ.ΑΣ. αντιμέτωπη με μια ομάδα αγνώστων που θα προχωρήσει σε πράξεις αυτοδικίας, όπως είχε γίνει σε μια από τις ταινίες της σειράς «Επιθεωρητής Κάλαχαν» με τον Κλιντ Ίστγουντ, είναι κάτι που ούτε να σκέφτεται δεν θέλει η ηγεσία της…
    Μέχρι στιγμής, μόνο η ΠΟΑΣΥ αντέδρασε στη δημοσίευση του κειμένου, με μια χλιαρή επιστολή- απάντηση του προεδρείου της στην ίδια εφημερίδα, με την οποία επισημαίνει:

«Μας προξενεί αποστροφή το γεγονός ότι είναι ανυπόγραφο, φέρεται ως κείμενο μίας άγνωστης στον αστυνομικό κόσμο τάχα υφιστάμενης οργάνωσης και εκστομίζει εκφράσεις κατά θεσμών και προσώπων ανοίκειες, προσβλητικές και σίγουρα αναληθείς… Όσοι δε προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θυμικό των αστυνομικών επικαλούμενοι κάποια γεγονότα και καταστάσεις, θα θέλαμε να βάλουν καλά στο μυαλό τους  ότι οι αστυνομικοί είναι πλέον σκεπτόμενοι λειτουργοί και εργαζόμενοι και ότι κάποιοι τυχάρπαστοι και καιροσκόποι ανάμεσά μας είχαν σύντομη  και ευτελιστική για αυτούς κατάληξη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης