Ιωάννινα: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Ιωάννινα: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 31 Ιανουαρίου - Τα συντρίμμια βρήκαν κυνηγοί στην Ελάτη

pilotos_1
Συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους το οποίο είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και αγνοείτο από την Κυριακή, βρέθηκαν στην Ελάτη. Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της πυροσβεστικής. 

Πρόκειται για διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, τύπου DV-20 που ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία  και το στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων. Στο εκπαιδευτικό αεροσκάφος επέβαινε μόνο ο χειριστής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Ιωάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, είχε γίνει γνωστό, το όμομα του χειριστή, ο οποίος ήταν ο Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας Ιρακινός εκπαιδευόμενος πιλότος. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου του 2020.

Από την Κυριακή, όταν και χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους, μέχρι σήμερα, βρίσκονταν σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες για την ανεύρεσή του. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (έντονη βροχόπτωση και νέφωση) καθήλωσαν για μεγάλο διάστημα τα εναέρια μέσα στο έδαφος, με αποτέλεσμα η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου να πραγματοποιείται μόνο από πεζοπόρο τμήματα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Διακομματική καταδίκη της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Νομοσχέδιο Παιδείας: «Προασπίζεται τη Δημοκρατία» λέει η κυβέρνηση - «Να αποσυρθεί» ζητά η αντιπολίτευση

Λευκός Οίκος σε Ερντογάν: Οι S-400 υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης