Εικόνες «Φάρ Ουέστ» θυμίζει από τα ξημερώματα του Σαββάτου η περιοχή της Κερατέας, μετά την αιφνιδιαστική επέμβαση των ΜΑΤ στο χώρο που έχει χωροθετηθεί για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Περίπου 20 διμοιρίες της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, βρίσκονται παραταγμένες στην Κερατέα από το πρωί. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το ψύχος, οι κάτοικοι βρίσκονται εκεί με τα όπλα στα χέρια και αντιστέκονται στην κατασκευή του ΧΥΤΑ.
Κλείσιμο
Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 3 τα ξημερώματα, όταν τρία μηχανήματα του εργολάβου εισέβαλαν στο χώρο που είναι να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, τις οξύτατες αντιδράσεις της απελθούσας και νυν δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή μαίνεται πυρκαγιά σε τέσσερα μέτωπα, την οποία εικάζεται ότι έβαλαν κάτοικοι, για να εμποδίσουν τις εργασίες, ενώ υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα, ώστε τα έργα να μην ξεκινήσουν το Σάββατο, μέχρι να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα της τοπικής κοινωνίας.
Ωστόσο, παρά την επιμονή να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ, αποφασίστηκε να παραμείνουν, για να αποφευχθούν φαινόμενα βανδαλισμών στα μηχανήματα.
Η υπόθεση του ΧΥΤΑ στην Κερατέα σέρνεται από το 2005 και, παρά τις προσπάθειες να ξεκινήσουν τα έργα πριν το καλοκαίρι, λόγω της προεκλογικής περιόδου, αδράνησαν, με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
Με τη σημερινή (Σάββατο) επέμβαση δείχνει ότι ελήφθη η πολιτική απόφαση το έργο να γίνει, καθώς η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να δώσει λύσεις στον τομέα των απορριμμάτων, υπό τον ορατό κίνδυνο να πέσουν μεγάλες «ευρω-καμπάνες».
Για την υλοποίησή του σχεδίου υπήρχε συνεννόηση την τελευταία εβδομάδα μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σχέδιο είναι ενημερωμένος και ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με τα επιχειρήματα της τοπικής κοινωνίας, ο χώρος στον οποίο έχει σχεδιαστεί να εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ, είναι Α' Ζώνη Προστασίας του Αρχαιολογικού χώρου Ομβριοκάστρου, είναι χαρακτηρισμένος ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ανήκει στους ιστορικούς αρχαιολογικούς τόπους της Λαυρεωτικής.
Ο Δήμος Κερατέας, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για τον ΧΥΤΑ, ετοιμάζεται τη Δευτέρα να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης εργασιών, υποστηρίζοντας ότι στην περιοχή δεν έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις και ούτε έχει γίνει η προαπαιτούμενη αρχαιολογική έρευνα. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω και όλα δείχνουν ότι, έστω και μετ’ εμποδίων, η Αττική θα αποκτήσει τον τρίτο ΧΥΤΑ (μετά τη Φυλή και το Γραμματικό, που επίσης κατασκευάζονται) που προέβλεπε ο περιφερειακός σχεδιασμός για τα σκουπίδια της Αττικής.
Η σειρά Sand Stone της Technogym, brand του Ομίλου Φάις, επανασυστήνει τον εξοπλισμό άσκησης μέσα από φυσικά υλικά και σχεδιασμό που ενσωματώνεται σε κάθε σύγχρονο περιβάλλον
Σε μια καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο απαιτητική για τις επιχειρήσεις, εκεί όπου η πρώτη εντύπωση γίνεται πλέον online και οι επιλογές κρίνονται με ένα scroll, κάποια brands καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν τον ρόλο τους με τρόπο ουσιαστικό και επωφελή. Ο Χρυσός Οδηγός είναι ένα από αυτά!
Αξίζει να ανήκεις στο δυναμικά εξελισσόμενο οικοσύστημα του PADU, ειδικά αν είσαι πελάτης της Nova. Γιατί τότε οι επιλογές σου δεν σταματούν στις προσφορές, αλλά διευρύνονται μέσα από ένα περιβάλλον που εμπλουτίζεται διαρκώς με ολοένα και περισσότερα exclusive deals. Εδώ θα τις βρεις όλες.