Φωτογραφίες: Δείτε πως ήταν το Γέλοουστοουν το 1871 και πώς είναι τώρα

Φωτογραφίες: Δείτε πως ήταν το Γέλοουστοουν το 1871 και πώς είναι τώρα

Οι μεγαλύτερες αλλαγές σημειώθηκαν εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης

Φωτογραφίες: Δείτε πως ήταν το Γέλοουστοουν το 1871 και πώς είναι τώρα
Μία σπάνια όσο και καταπληκτική συλλογή από φωτογραφικά ντοκουμέντα του μοναδικού πάρκου στον πλανήτη, Γέλοουστοουν, όπως ήταν το 1871, είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτυπώνοντας τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη διάρκεια των 145 χρόνων που έχουν περάσει.

Υπάρχουν σημεία στα οποία οι διαφορές είναι ανεπαίσθητες. Σε άλλα πάλι, έχει διαμορφωθεί ένα νέο τοπίο, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη θεωρείται το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο.

Κλείσιμο
Η φωτογράφηση της καταπληκτικής αυτής περιοχής των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο πριν αποφασιστεί από την κυβέρνηση της χώρας, το 1872, να οριστεί ως Εθνικό Πάρκο, το πρώτο στον κόσμο.

Ένας φωτογράφος παρέλαβε τις φωτογραφίες αυτές και αποτύπωσε ακριβώς τις ίδιες τοποθεσίες όπως είναι σήμερα, παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ.

Το αποτέλεσμα πάντως, είναι εκπληκτικό, Μετά από 145 χρόνια, οι εμφανείς τουλάχιστον, διαφοροποιήσεις, εναπόκεινται στην ανθρώπινη επέμβαση, με την κατασκευή οδικών δικτύων και γεφυρών, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των αυτοκινήτων.

Το Grotto Geyser παραμένει αναλλοίωτο, ενώ το Minerva Terrace παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, καθώς έχει αλλοιωθεί σημαντικά από το χρόνιο πέρασμα του νερού.

Απολαύστε το τότε και το σήμερα, σε ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να απολαύσουν από κοντά, ως εμπειρία ζωής...



Μία πανοραμική άποψη του Πάρκου, σε ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά του σημεία...





Το Grotto Geyser όπως ήταν το 1871 και όπως είναι σήμερα... 





Το Minerva Terrace παρουσιάζει αρκετές διαφοροποιήσεις...


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης