Το πάρτι της φιλοζωικής ομάδας “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”

Το πάρτι της φιλοζωικής ομάδας “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”

Ετσι γεννήθηκαν “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”, μια ομάδα εθελοντών που κάνει αυτό που δεν κάνει κανείς. Τι δηλαδή κάνει; Πηγαίνει ανελλιπώς κάθε Σάββατο-και συχνά και άλλες μέρες-στον Ασπρόπυργο. Ταϊζει τα υποσιτισμένα ζώα, βοηθάει τα άρρωστα παρέχοντάς τους τις πρώτες βοήθειες, ενημερώνει τον κόσμο, και μεταφέρει τα βαριά άρρωστα, από καρκίνους και άλλα νοσήματα, τα χτυπημένα και τα κακοποιημένα σε κτηνιάτρους. Τα πηγαίνει για χημειοθεραπείες, τα γιατρεύει από τις ψώρες, τα βοηθάει στο να ζήσουν καλύτερα και να διώξουν τον πόνο

Το πάρτι της φιλοζωικής ομάδας “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”
Με το υπέροχο σύνθημα “Συνάντησέ με, Βοήθησέ με, Αγάπησέ με”, η Φιλοζωική Ομάδα “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου” διοργανώνει ένα τετράποδο πάρτι για να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα των ζώων, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στο Κέντρο της Αθήνας, στο μπαρ “Booze Cooperativa”.  



“Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου” έχουν μόλις δυόμιση χρόνια ζωής αλλά το έργο τους στη βιομηχανική και μεγάλη περιοχή του Ασπροπύργου είναι τεράστιο. Η ιστορία τους έχει αρχίσει και γίνεται γνωστή: Πριν από δυόμιση χρόνια εθελοντές από όλα τα μέρη της Αθήνας πήγαν στον Ασπρόπυργο μετά από τη δημοσίευση φωτογραφιών στο facebook από κάτοικο της περιοχής για την κατάσταση των ζώων εκεί.

Κλείσιμο


Αυτά που συνάντησαν ήταν πάνω από τη φαντασία τους. Παντού αμέτρητα ζώα. Αρρωστα, κομματιασμένα, κοκαλιασμένα, παρατημένα στο έλεος του Θεού, ανάμεσα σε βουνά σκουπιδιών και σε βρώμικα λύματα. Παντού μωρά κουτάβια, δυστυχισμένα γέρικα που αργοπέθαιναν, χτυπημένα από φορτηγά, πιτ μπουλ πεταμένα από παράνομες κυνομαχίες, πεταμένα άχρηστα κυνηγόσκυλα αλλά και πολλά ζώα κακοποιημένα. Ζώα που όλη η Αθήνα πετούσε και συνεχίζει να πετάει στις εκεί χωματερές. Ζώα που δεν τα χρειάζονται πια. Ζώα που περιμένουν τον θάνατο ως λύτρωση.



Ετσι γεννήθηκαν “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”, μια ομάδα εθελοντών που από εκείνη τη μέρα δεν σταμάτησε να πηγαίνει στον Ασπρόπυργο. Και να κάνει αυτό που δεν κάνει κανείς. Τι κάνει; Πηγαίνει ανελλιπώς κάθε Σάββατο-και συχνά και άλλες μέρες-στον Ασπρόπυργο. Ταϊζει τα υποσιτισμένα ζώα, βοηθάει τα άρρωστα παρέχοντάς τους τις πρώτες βοήθειες, ενημερώνει τον κόσμο, και μεταφέρει τα βαριά άρρωστα, από καρκίνους και άλλα νοσήματα, τα χτυπημένα και τα κακοποιημένα σε κτηνιάτρους. Τα πηγαίνει για χημειοθεραπείες, τα γιατρεύει από τις ψώρες, τα βοηθάει στο να ζήσουν καλύτερα και να διώξουν τον πόνο. Με δικά της αποκλειστικά έξοδα και με δωρέες εθελοντών.
 


Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας οι εθελοντές προσπαθούν με αγγελίες να δώσουν τα ζώα για υιοθεσία. Να τους βρουν ένα σπίτι για να μην επιστρέψουν πίσω στην κόλαση. Τα ζώα καταγράφονται και όσα δεν υιοθετούνται επανατοποθετούνται στο μέρος που ζούσαν πριν, υγιή αυτήν τη φορά. Αλλωστε η ομάδα κάθε Σάββατο κάνει τον καθιερωμένο επανέλεγχο.



Το πάρτι στις 4 Οκτωβρίου είναι ένας καλός λόγος να γνωρίσετε αυτήν την υπέροχη ομάδα από κοντά, μια ομάδα που ευτυχώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Μια ομάδα που μιλάνε στο εξωτερικό με τα καλύτερα λόγια για αυτή, σαν κάτι απίστευτο για την Ελλάδα.



Ελάτε τους γνωρίσετε και να μάθετε για τα απίστευτα πράγματα που κάνουν για τα ζώα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από το Κράτος, και να διασκεδάσετε στο πιο υπέροχο πάρτι του Φθινοπώρου.



Τα έσοδα από το πάρτι θα διατεθούν στο να μειωθεί το τεράστιο χρέος της ομάδας σε κτηνιάτρους και πανσιόν αλλά και για την περίθαλψη ζώων που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο στην πιο δύσκολη και αφιλόξενη περιοχή της Αθήνας. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε από τη σελίδα της ομάδας στο facebook: ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ.



Οσοι δεν θα μπορέσετε να παραβρεθείτε σε αυτήν την εκδήλωση και δεν γνωρίζετε τι κάνει η ομάδα αυτή, αφιερώστε λίγα λεπτά να δείτε τα παρακάτω βίντεο. Και όχι, αυτά δεν συμβαίνουν σε χώρα που έχει πόλεμο, αλλά σε μια ευρωπαϊκή χώρα το 2014.



Πάρτι της φιλοζωικής ομάδας “Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου”
Σάββατο, 4 Οκτωβρίου, "Bar Booze Cooperativa", Κολοκοτρώνη 57, Κέντρο Αθήνας.



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης