Intralot: Το παρασκήνιο στον πόλεμο με Lottomatica-Gtech

Intralot: Το παρασκήνιο στον πόλεμο με Lottomatica-Gtech

Σαν πληγωμένο ζώο αντιδρά πλέον η ιταλoαμερικανική  Lottomatica-Gtech, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει μία ακόμα λοταρία (Οχάιο,) τη δεύτερη από έναν συνολικό αριθμό δέκα λοταριών τις οποίες διαχειρίζεται σε ισάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενώ λοιπόν η ελληνική Intralot επιλέχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος για μια λοταρία η οποία κατατάσσεται 6η στην αγορά των ΗΠΑ με ένα τζίρο 2,2 δισ. δολάρια, η Gtech προχώρησε σε ενστάσεις κατά του διαγωνισμού, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει τη ν

Διπλάσια σε τρία χρόνια η Intralot

Σαν πληγωμένο ζώο αντιδρά πλέον η ιταλoαμερικανική  Lottomatica-Gtech, μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσει μία ακόμα λοταρία (Οχάιο,) τη δεύτερη από έναν συνολικό αριθμό δέκα λοταριών τις οποίες διαχειρίζεται σε ισάριθμες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ενώ λοιπόν η ελληνική Intralot επιλέχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος για μια λοταρία η οποία κατατάσσεται 6η στην αγορά των ΗΠΑ με ένα τζίρο 2,2 δισ. δολάρια, η Gtech προχώρησε σε ενστάσεις κατά του διαγωνισμού, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσει τη νέα διείσδυση της ελληνικής εταιρείας.

H σύμβαση είναι ιδιαίτερα επωφελής για την Intralot, καθώς οι κάτοικοι της πολιτείας ανέρχονται σε 11,5 εκατ., ενώ το συμβόλαιο προβλέπει την εγκατάσταση 8.800 νέων τερματικών στα πρακτορεία και 2.000 μηχανών για τους παίκτες.   

Σύμφωνα με στοιχεία από την αγορά του Gaming, η Gtech πραγματοποιούσε το 74% των κερδών της από τις δέκα πολιτείες. Πρόσφατα, η Gtech έχασε το συμβόλαιο της Πενσυλβάνια εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παράδοση των νέων τερματικών τα οποία είχε υποσχεθεί.

Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο της απώλειας μιας λοταρίας, το νέο management της ιταλικής Lottοmatica (κ. Jaymin Patel - πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος- προχώρησε στην ίδια τακτική με τον προκάτοχό του, ο οποίος εκδιώχθηκε από την εταιρεία, ύστερα από την απώλεια του μεγάλου συμβολαίου  του ΟΠΑΠ.                          

Η κακή, όμως, χρηματοοικονομική εικόνα της θυγατρικής της  Lottomatica, της Gtech, σε συνδυασμό με την απώλεια μεριδίων στο μονοπώλιο της Ιταλίας και τις συνεχείς αποτυχίες στις ΗΠΑ, ανάγκασαν τη Citigroup να εκδώσει έκθεση με τίτλο

«Nowere to hide, nower to hide».

European Betting

Εν τω μεταξύ, παρά τις μάχες στο προσκήνιο, στο συνέδριο της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας (European Betting), οι «εχθροί» του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη  -όπως η Lottomatica, η Intralot, η William Hill, η Scientific Games-

Κλείσιμο

 είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σχετικά με την πορεία της απελευθέρωσης των αγορών στην Ευρώπη, αλλά και τις νέες εξελίξεις στο ιντερνετικό Gambling, αγορά η οποία είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρώπη.      

Στο συνέδριο συμμετείχε και αντιπροσωπία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, ενώ η εκπροσώπηση από την πλευρά της Lottomatica ήταν χαμηλόβαθμη (οικονομικός διευθυντής), καθώς, όπως προαναφέρθηκε, η εταιρεία δεν έχει ενδιαφέρον για την Ευρώπη, αφού λειτουργεί το μονοπώλιο της Ιταλίας, αλλά και ορισμένα καζίνο στη Βόρειο Ιταλία σε συνεργασία με τα  ιταλικά ... σφαγεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης