Με ΣΔΙΤ προτείνουν οι θεσμοί να γίνει το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Με ΣΔΙΤ προτείνουν οι θεσμοί να γίνει το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να έχει εγκριθεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης από τη Βουλή που εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2016

Με ΣΔΙΤ προτείνουν οι θεσμοί να γίνει το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο
Νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί με ΣΔΙΤ για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, προτείνει το συμπληρωματικό μνημόνιο, προβλέποντας παράλληλα τέλος και στο σήριαλ με την όμορη έκταση των 588 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να έχει εγκριθεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης από τη Βουλή
Κλείσιμο
που εκκρεμεί από τον Αύγουστο του 2016, όταν τον διαγωνισμό κέρδισε η κοινοπραξία ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ-Goldair που ήταν και η μοναδική που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Μέχρι τον προσεχή Ιούλιο βάσει της συμφωνίας, θα έχουν ετοιμαστεί τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός, με την αγορά να προεξοφλεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Κινεζική Cosco.

Η εταιρεία είχε ενδιαφερθεί αρχικά και για τον προηγούμενο διαγωνισμό αλλά για το σύνολο της έκτασης των 2.000 τ.μ. στο Θριάσιο. Ο λόγος ήταν ότι στα 588 στρέμματα δεν υπήρχε καμία υποδομή, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα στα οποία βρίσκονται δύο αποθηκευτικοί χώροι και η σιδηροδρομική υποδομή. Πληροφορίες μάλιστα ήθελαν τις δύο πλευρές να διεξάγουν συζητήσεις και με τα ιταλικά αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επίσης έχουν λόγο στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης