Μοσκοβισί για Ελλάδα: Οι πιστωτές δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά

Μοσκοβισί για Ελλάδα: Οι πιστωτές δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά

«Η συμφωνία δεν είναι βέβαιη», σχολίασε ο Ευρωπαίος επίτροπος ωστόσο, παρά τις καταγραφείσες αποκλίσεις εμφανίστηκε αισιόδοξος

Μοσκοβισί για Ελλάδα: Οι πιστωτές δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά
Έκκληση «στους δανειστές της Ελλάδας, να μην παίζουν με τη φωτιά», απηύθυνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί,
κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δίνει για όλα τα θέματα ευρωπαϊκής επικαιρότητας (άμυνα, περιβάλλον, μέλλον ευρωζώνης, εμπόριο), στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Κομισιόν, το Παρίσι. Τίτλος της συνέντευξης Τύπου, «Η Ευρώπη σε δράση».

Αναλυτικά, ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε: «Θα επιθυμούσα πραγματικά να περάσω ένα μήνυμα πολύ σαφές στους δανειστές της Ελλάδας να μην παίζουν με τη φωτιά σε μια εβδομάδα αποφασιστική, στη διάρκεια της οποίας θα συνεδριάσει το
Eurogroup
Κλείσιμο
με θέμα το χρέος της Ελλάδας», υπογράμμισε ο Γάλλος Επίτροπος και μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Η συμφωνία δεν είναι βέβαιη, σχολίασε, ωστόσο, παρά τις καταγραφείσες αποκλίσεις, ο κ. Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «λογική» την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα ο Πιερ Μοσκοβισί, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, υπογράμμισε: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ ευχόμαστε να μην υπάρξει αμφισβήτηση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Οι δηλώσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς σήμερα συνεδριάζει το Euro Working Group αναζητώντας συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 15 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ενώ μια μέρα πριν, στο Παρίσι, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ είχε επαφές με τον Γερμανό ομόλογο του, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ ενώ αναμένεται να συζητήσει και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης