ΔΕΗ: Στο περίμενε επτά και πλέον μήνες για μία σύνδεση ρεύματος!

ΔΕΗ: Στο περίμενε επτά και πλέον μήνες για μία σύνδεση ρεύματος!

Ξέμειναν από καλώδια και ηλεκτρολογικό υλικό! - Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε κατοικίες αλλά επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία

ΔΕΗ: Στο περίμενε επτά και πλέον μήνες για μία σύνδεση ρεύματος!
Η εκτόξευση της ζήτησης σε μετρητές νυχτερινού ρεύματος αλλά και η διάλυση της αγοράς προμηθευτών που έφεραν τα capital controls, ευθύνονται για τις μεγάλες ελλείψεις ηλεκτρολογικού υλικού που παρατηρούνται στην αγορά, με αποτέλεσμα δεκάδες καταγγελίες πολιτών για καθυστερήσεις σύνδεσης παροχής ρεύματος που φτάνουν έως και τους οκτώ μήνες.

Το πρόβλημα επιτείνεται από την καθυστέρηση που παρατηρείται και στους διαγωνισμούς προμηθειών υλικού του ΔΕΔΔΗΕ καθώς λόγω συρρίκνωσης της αγοράς, πέφτουν βροχή οι ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τις διαδικασίες. Πρόσθετες δυσκολίες προκύπτουν από την αλλαγή προδιαγραφών στους μετρητές λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που επίσης είχαν ως αποτέλεσμα να φρενάρουν οι νέες παραγγελίες. Σήμερα, σημειώνουν αρμόδιες πηγές, τα προβλήματα με τις προμήθειες σε μετρητές έχουν αρχίσει να αποκαθίστανται, ωστόσο υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε καλώδια και συμπληρωματικό ηλεκτρολογικό υλικό που καταβάλλεται προσπάθεια να εξομαλυνθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες με διάφορους τρόπους.

Κλείσιμο
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο σε κατοικίες αλλά και σε  επαγγελματικούς χώρους και τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία, την ώρα που η τουριστική περίοδο έχει ανοίξει και οι επιχειρήσεις στηρίζουν όλες τις προσδοκίες τους στον τουρισμό. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη επιστολή το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης (Ρέθυμνο, Χανιά) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, με την οποία εκφράζεται η αγωνία των μηχανικών για τις μεγάλες ελλείψεις σε ηλεκτρολογικό υλικό (μετρητές, καλώδια κ.α) που παρατηρούνται στην ΔΕΔΔΗΕ Χανίων. «Ενόψει μάλιστα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου που έχει ήδη ξεκινήσει, τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζημιώνουν αδικαιολόγητα τους καταναλωτές» αναφέρει το ΤΕΕ Κρήτης προς τον υπουργό. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης