«Μυστήριο» με τον Πολ Τόμσεν: Θα πάει τελικά στο Eurogroup;

«Μυστήριο» με τον Πολ Τόμσεν: Θα πάει τελικά στο Eurogroup;

Αρχικά δήλωσε «ασθενής» - Τώρα διαρρέεται πως θα λάβει κανονικά μέρος στην συνεδρίαση που είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 - Άγνωστο αν πρόκειται για πραγματική ασθένεια ή... «διπλωματική»

«Μυστήριο» με τον Πολ Τόμσεν: Θα πάει τελικά στο Eurogroup;
Άγνωστο παραμένει τελικά εάν ο Πολ Τόμσεν, εκπρόσωπος του ΔΝΤ
, θα παραβρεθεί τελικά στο σημερινό Eurogroup
Κλείσιμο
στις Βρυξέλλες.

Αν και ήταν προγραμματισμένο να δώσει κανονικά το «παρών», δυο ώρες πριν από την συνεδρίαση και ενώ επρόκειτο να έχει προπαρασκευαστική συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενημέρωσε πως αρρώστησε.

Οι τελευταίες πληροφορίες όμως από τις Βρυξέλλες επιμένουν ότι ο κύριος Τόμσεν βρίσκεται στην έδρα της ΕΕ και θα λάβει κανονικά μέρος στην συνεδρίαση, που ξεκινά στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα εάν επρόκειτο για «πραγματική» ασθένεια ή «διπλωματική», και πάντως επιβεβαιώνεται πως το παρασκήνιο πίσω από την σημερινή συνεδρίαση είναι πλούσιο. 

Στις 13:30 ώρα Ελλάδος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στη συνέχεια, όπως ανέφεραν ελληνικές διπλωματικές πηγές, επρόκειτο να έχει συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και το ΔΝΤ - συνάντηση στην οποία δεν μετείχε τελικά ο Πολ Τόμσεν.

Μετά το πέρας αυτών των διαβουλεύσεων και πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης