ΟΟΣΑ: Πρέπει να καλλιεργηθεί ζήτηση, ώστε να τονωθεί ο πληθωρισμός

ΟΟΣΑ: Πρέπει να καλλιεργηθεί ζήτηση, ώστε να τονωθεί ο πληθωρισμός

Η έλλειψη ζήτησης σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάτι από την άλλη πλευρά - εστιάζαμε στην πλευρά της προσφοράς για πολλά χρόνια, δήλωσε ο Angel Gurria

ΟΟΣΑ: Πρέπει να καλλιεργηθεί ζήτηση, ώστε να τονωθεί ο πληθωρισμός
Την ανάγκη μετάβασης από τα μέτρα στήριξης της προσφοράς προς αυτά που καλλιεργούν τη ζήτηση ώστε να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό, επισήμανε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

"Η έλλειψη ζήτησης σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάτι από την άλλη πλευρά – εστιάζαμε στην πλευρά της προσφοράς για πολλά χρόνια
", δήλωσε ο Angel Gurria σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. "Θα πρέπει να ανησυχούμε για τον αποπληθωρισμό".
Κλείσιμο

"Οι επενδύσεις είναι περίπου στο μισό της ταχύτητας που θα έπρεπε να είναι λόγω της αβεβαιότητας και των ρυθμιστικών θεμάτων και τελικά λόγω της χρηματοοικονομικής πλευράς-δεν υπάρχει ροή πιστώσεων", δήλωσε ο Gurria, προσθέτοντας ότι χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η ανάπτυξη. "Δεν προβλέπουμε μία νέα ύφεση, απλά λέμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες", πρόσθεσε.

Ο Οργανισμός τοποθετεί την παγκόσμια ανάπτυξη στο 3% αυτό το έτος, δήλωσε.

Προειδοποίησε τέλος ότι "δεν έχουμε πλέον εύκολες λύσεις" όπως τα προηγούμενα χρόνια. "Τώρα θα πρέπει να σκεφτούμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα" και να επιστρέψουμε "στα θεμελιώδη πάλι".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης