MarketWatch: Μετά την Ελλάδα, όλοι θέλουν ένα Plan B για να βγουν από το ευρώ

MarketWatch: Μετά την Ελλάδα, όλοι θέλουν ένα Plan B για να βγουν από το ευρώ

«Η Ελλάδα αναγκάστηκε τελικά να ενδώσει και να αποδεχθεί τους τιμωρητικούς όρους από τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε., που θα ωθήσουν την οικονομία της χώρας ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση» υποστηρίζει o δημοσιογράφος Matthew Lynn

MarketWatch: Μετά την Ελλάδα, όλοι θέλουν ένα Plan B για να βγουν από το ευρώ
Ο Γιάνης Βαρουφάκης μπορεί να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών ωστόσο, αφήνει πίσω του μεγάλη κληρονομιά όπως υποστηρίζει σε άρθρο του στο Marketwatch o δημοσιογράφος Matthew Lynn ο οποίος μάλιστα την παρομοιάζει με ταινία του Jason Bourne, με πιθανό όνομα «Βαρουφάκης Legacy».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, η κληρονομιά του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς θα διαμορφώσει την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης για τουλάχιστον μία δεκαετία.

Ο αρθρογράφος του κειμένου, αναφέρεται στο Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα υποστηρίζοντας πως κάθε χώρα θα πρέπει να έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για ένα εναλλακτικό νομισματικό σύστημα. Κάτι που σημαίνει ότι το ευρώ δεν είναι πλέον ένα ενιαίο νόμισμα, αλλά αντ' αυτού ένα καθεστώς σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, που πρόκειται να γίνει λιγότερο σταθερό.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε τελικά να ενδώσει και να αποδεχθεί τους τιμωρητικούς όρους από τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε., που θα ωθήσουν την οικονομία της χώρας ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση. Τώρα, αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είχε ένα Plan B.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης