Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες ακόμη και στα... κάμπινγκ

Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες ακόμη και στα... κάμπινγκ

«Δεν προλαβαίνουμε να ανακάμψουμε από το δυστύχημα που συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Αν και η σεζόν σε κάποια μέρη κρατάει μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη, η συντριπτική πλειοψηφία των camping έχει κίνηση μέχρι τις 18 Αυγούστου. Η φετινή σεζόν έχει χαθεί...» είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κάμπινγκ 

Είδος προς εξαφάνιση οι Έλληνες ακόμη και στα... κάμπινγκ
Πραγματική μάχη δίνεται για να επιστρέψει η ομαλότητα στην τουριστική κίνηση της Ελλάδας, που λόγω των τελευταίων εξελίξεων κυριολεκτικά συνετρίβη. 

Η ραγδαία πτώση του Ιουλίου (περίοδος δημοψηφίσματος, capital controls) «πάγωσε» την αγορά με αποτέλεσμα η πληρότητα στα οργανωμένα κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα να έχει πέσει στο... ναδίρ. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με την πανελλήνια ένωση κάμπινγκ, η πληρότητα φτάνει το 30% πανελλαδικά.

Η οικονομική ανασφάλεια των Ελλήνων για τις νέες φοροεπιδρομές αλλά και των ξένων επισκεπτών κυρίως λόγω των capital controls έφερε μείωση των αφίξεων τον Ιούνιο μέχρι και 60% και τον Ιούλιο μέχρι και 35% και, όπως αναμενόταν, μείωση των ημερών της παραμονής των επισκεπτών. 

«Δεν προλαβαίνουμε να ανακάμψουμε από το δυστύχημα που συνέβη το προηγούμενο διάστημα. Αν και η σεζόν σε κάποια μέρη κρατάει μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη, η συντριπτική πλειοψηφία των camping έχει κίνηση μέχρι τις 18 Αυγούστου. Η φετινή σεζόν έχει χαθεί. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα κινείται στο 25 με 30%. Π.χ. σε κάμπινγκ στην Αρχαία Ολυμπία που δουλεύει αποκλειστικά με ξένους τουρίστες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9-10 τροχόσπιτα, δηλαδή 20 άτομα, με τη δυναμικότητα του χώρου να είναι για 300», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κάμπινγκ Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης