Πιάνει δουλειά από αύριο η τρόικα που έγινε... κουαρτέτο

Πιάνει δουλειά από αύριο η τρόικα που έγινε... κουαρτέτο

Στους «τρεις» προστίθεται και ο Τζιαμαρόλι του ΕSM - Για πρώτη φορά και η «Δρακουλέσκου» εκ μέρους του ΔΝΤ - Σε θετικό κλίμα οι πρώτες συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων που ξεκίνησαν το πρωί ελέγχους στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους - Μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ολοκληρώσει το «ξεσκόνισμα»

Πιάνει δουλειά από αύριο η τρόικα που έγινε... κουαρτέτο
Και επισήμως δόθηκε σήμερα το σήμα εκκίνησης στην κούρσα των διαπραγματεύσεων για το νέο Μνημόνιο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων θεσμών, δηλαδή οι:

- Ντέκλαν Κοστέλο [ΕΕ]

- Ράσμους Ρέφερ [ΕΚΤ]

- Νίκολα Τζιαμαρόλι [ESΜ] και
Κλείσιμο

- Ντέλια Βελκουλέσκου [ΔΝΤ]

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν με διαδικασίες-εξπρές.

Το κλίμα των πρώτων συναντήσεων, πάντως, που ξεκίνησαν σήμερα με τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ήταν μάλλον θετικό και η διάθεση συνεργασίας ήταν εμφανής απ' όλες τις πλευρές, για να επιταχυνθούν οι συνομιλίες.



Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα, σε διάφορες ομάδες εργασίας και σε πολλά επίπεδα. Στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα.



Κυβερνητικές πηγές λένε πως τα τεχνικά κλιμάκια αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνο σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει μία επιτελική σύσκεψη ("follow up") το Σαββατοκύριακο.



Οι «υπαρχηγοί» των ελεγκτών πάντως παρέμειναν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι Θεσμοί, που συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 


 Πάντως η κυβέρνησης αποκρούει τις πιέσεις για νέα προαπαιτούμενα καθώς, όπως λένε, δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής [12.07.2015], ούτε από τις επιστολές του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου προς ESM, ούτε από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης