Bloomberg: Προσχέδιο συμφωνίας ετοιμάζουν οι πιστωτές

Bloomberg: Προσχέδιο συμφωνίας ετοιμάζουν οι πιστωτές

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ένας Έλληνας αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η επιμονή των πιστωτών σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους έως 3 δισ. ευρώ

Bloomberg: Προσχέδιο συμφωνίας ετοιμάζουν οι πιστωτές
Η Ελλάδα και οι πιστωτές της ανταλλάσσουν αλληλοκατηγορίες για τη στασιμότητα των συνομιλιών, παρά το γεγονός ότι η πορεία των οικονομικών της χώρας βρίσκεται σε άκρως επικίνδυνη φάση καθώς ξεκινά ένας πολύ κρίσιμος μήνας, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

Μία ακόμα «προθεσμία» που είχε θέσει η ίδια η κυβέρνηση στον εαυτό της για την επίτευξη συμφωνίας παρήλθε και οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών για τους στόχους του προϋπολογισμού παραμένουν, υπογραμμίζει το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Όπως επισημαίνεται από το δημοσίευμα, η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει τέσσερις πληρωμές συνολικού ύψους σχεδόν 1,6 δις. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσα στον Ιούνιο, ενώ και το πρόγραμμα διάσωσης πρόκειται να λήξει στο τέλος του μήνα.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει πως η νέα κυβέρνηση δεν ευθύνεται για το αδιέξοδο στις συνομιλίες, το πρακτορείο εκθέτει και την αντίθετη άποψη: Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Γερμανού αξιωματούχου, η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί πριν την εκλογή του Τσίπρα.

Ένας ξένος αξιωματούχος που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στο Bloomberg πως οι πιστωτές συζητούν μια συμφωνία η οποία θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο.
Κλείσιμο

Ωστόσο, αυτό δεν προβλέπεται να είναι εύκολο. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο ένας Έλληνας αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η επιμονή των πιστωτών σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους έως 3 δισ. ευρώ. 

Ενώ οι εταίροι έχουν δηλώσει ότι προτίθενται να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη χώρα στο ευρώ, «η μπάλα πλέον βρίσκεται στην πλευρά της Ελλάδας» για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τρέχοντος πακέτου βοήθειας, δήλωσε ο Φόλκερ Κάουνερ, επικεφαλής της Κ.Ο. των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης