Ξαφά: Χρεοκοπία αν δεν πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ

Ξαφά: Χρεοκοπία αν δεν πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ

Το πρώην μέλος του Ταμείου υποστήριξε ότι αν η χώρα δεν καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ θα της δοθεί προθεσμία 30 ημερών, ωστόσο, αν και πάλι δεν πληρώσει, τότε θα βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας

Ξαφά: Χρεοκοπία αν δεν πληρωθεί η δόση του ΔΝΤ
Σε περίπτωση που δεν καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΝΤ, η οποία σε νέες της δηλώσεις τονίζει ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο» αναπτυγμένη χώρα να μην αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Ταμείο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm η κυρία Ξαφά υποστήριξε ότι αν η χώρα δεν καταβάλει τη δόση προς το ΔΝΤ θα της δοθεί προθεσμία 30 ημερών, ωστόσο, αν και πάλι δεν πληρώσει, τότε θα βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Όπως τόνισε, στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει προς το Ταμείο αλλά και προς όλους τους διεθνείς πιστωτές της.

Κλείσιμο
«Εάν υπάρξει χρεοκοπία ανοιχτή προς το Ταμείο οι καταθέτες θα προσπαθήσουν να πάρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες», είπε η κυρία Ξαφά, τονίζοντας πως σε αυτήν την περίπτωση θα επιβληθούν έλεγχοι στην κίνηση των κεφαλαίων.

Μάλιστα, όπως είπε τους ελέγχους θα τους επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σημείωσε ότι στη συνέχεια, η Ελλάδα θα πρέπει να πάει σε νέο νόμισμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης