Σταθάκης: Τέλος τα μεγάλα έργα, στροφή στα μεσαία και μικρά

Σταθάκης: Τέλος τα μεγάλα έργα, στροφή στα μεσαία και μικρά

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της αναθεώρησης των αυτοκινητοδρόμων με ιδιαίτερα όμως αντιφατικό τρόπο και με ένα επικοινωνιακό μπαράζ

Σταθάκης: Τέλος τα μεγάλα έργα, στροφή στα μεσαία και μικρά
Το τέλος των μεγάλων έργων και τη στροφή της κυβέρνησης στα μεσαία και μικρά, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων στο θεσμικό πλαίσιο δημόσιων αλλά και ιδιωτικών συμβάσεων, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της αναθεώρησης των αυτοκινητοδρόμων με ιδιαίτερα όμως αντιφατικό τρόπο και με ένα επικοινωνιακό μπαράζ. Ο κ. Σταθάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη αργά χθες το βράδυ υποστήριξε ότι τα έργα δεν βγαίνουν με την τελευταία αναθεώρηση, προσθέτοντας ότι θα χρειαστεί να πληρώσουμε πολλά χρήματα στο μέλλον.

Κλείσιμο
«Τα έργα χρεοκόπησαν επειδή οι τράπεζες έφυγαν» είπε ο κ. Σταθάκης τονίζοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να μειωθούν οι τιμές των διοδίων και να επιμεριστεί ανάλογα το ρίσκο και στους ιδιώτες καθώς με την τελευταία αναθεώρηση όλο το βάρος πέφτει στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι οι εργολάβοι θα ζητήσουν νέα χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν τα έργα, τα περισσότερα εκ των οποίων σχεδιάζεται να παραδοθούν στο β΄ εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση των όρων επ' ωφελεία του Δημοσίου. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Χρίστος Σπίρτζης σε τηλεοπτική εκπομπή της αυτοδιαχειριζόμενης δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤopen) δήλωσε ότι τις παρούσες συμβάσεις «η κυβέρνηση θα τις τηρήσει με θρησκευτική ευλάβεια, όχι γιατί τις πιστεύει αλλά γιατί δεν θέλει οι πολίτες και το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσουν άλλη μία Υποθαλάσσια Αρτηρία»!

Σε ό,τι αφορά στην αναλογική χρέωση διοδίων (χρέωση με βάση την διανυόμενη απόσταση) παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί νωρίτερα από την επόμενη διετία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης