Κοινό μέτωπο εργολάβων για τα έργα απορριμμάτων

Κοινό μέτωπο εργολάβων για τα έργα απορριμμάτων

Οι ιδιώτες περιγράφουν εικόνα χάους στην κυβέρνηση για τα σκουπίδια -και όχι μόνο- και επισημαίνουν ότι εάν επιμείνει στην ακύρωση των διαγωνισμών, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποζημιώσεις

Κοινό μέτωπο εργολάβων για τα έργα απορριμμάτων
Ενιαίο μέτωπο προκειμένου να κινηθούν θεσμικά και να σώσουν τα έργα με παρεμβάσεις ακόμη και στην ΕΕ, ετοιμάζουν οι προσωρινοί παραχωρησιούχοι που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Πρόκειται για τις εταιρείες Ηλέκτωρ, J&P Άβαξ, ΓΕΚ-Τέρνα, Μεσόγειος, Ιντρακάτ και Αρχιρόδον.

Οι ιδιώτες περιγράφουν εικόνα χάους στην κυβέρνηση για τα σκουπίδια -και όχι μόνο- και επισημαίνουν ότι εάν επιμείνει στην ακύρωση των διαγωνισμών, θα βρεθεί αντιμέτωπη με αποζημιώσεις. Ο λόγος είναι ότι για έξι έργα της Περιφέρειας υπάρχουν ανάδοχοι και μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησος), οι διαδικασίες είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες, καθώς τα έργα έχουν περάσει και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Τη σύγχυση που έχει προκληθεί στην αγορά ενισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννη Τσιρώνη, περί αναθεώρησης της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, αλλά και τα όσα ανέφερε πριν λίγες μέρες σε συνάντηση με κοινοτικούς αξιωματούχους, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Kώστας Πουλάκης. Ο πρώην υπεύθυνος του τομέα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στους εκπροσώπους της Κομισιόν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ακυρώσει όλους τους διαγωνισμούς για τα απορρίμματα συνολικού προϋπολογισμού 813 εκατ. ευρώ.

Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου χαρακτηρίζεται επιπόλαιος, με στελέχη του κλάδου να υποστηρίζουν ότι χωρίς τη σύμπραξη με τους ιδιώτες, το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργείται στα έργα απορριμμάτων αγγίζει το μισό δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό υπολογίζουν τα έργα που είχαν σχεδιαστεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά και τη λίστα με τα 15 εργοστάσια σύμμεικτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 την οποία έχει εκπονήσει το ΕΠΠΕΡΡΑ. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης