Μοσκοβισί: Όχι σε Grexit - Θα κάνουμε τα πάντα να το αποφύγουμε

Μοσκοβισί: Όχι σε Grexit - Θα κάνουμε τα πάντα να το αποφύγουμε

«Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, ότι το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην Ευρωζώνη», τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Μοσκοβισί: Όχι σε Grexit - Θα κάνουμε τα πάντα να το αποφύγουμε
«Θα κάνουμε τα πάντα» για να εμποδίσουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε στο BBC ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να  σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης.

«Πιστεύουμε ότι η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρωζώνη, ότι το ευρώ χρειάζεται την Ελλάδα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται και θέλει να είναι στην Ευρωζώνη», σημείωσε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη σταθερότητα της ευρωζώνης και για την αξιοπιστία του ευρώ να μην υπάρξει Grexit. Αυτός είναι ο λόγος που θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να το αποφύγουμε».

Παράλληλα, ο Επίτροπος δήλωσε ότι ενώ η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού και το εκλογικό αποτέλεσμα, οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει επίσης να ληφθούν υπ' όψιν.

Κλείσιμο
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με ένα ήσυχο, ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Αυτή η [νέα] κυβέρνηση πρέπει να πει ακριβώς προτίθεται να κάνει», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης